Retrospectiva de desen Adina Plugaru

Artistul este prin excelență un povestitor. Iar dintre limbajele artei plastice desenul este, poate, cel mai vechi şi cel mai potrivit mediu pentru narațiune. Ca niște mici universuri minuțios dezvoltate, lucrările pornesc în lume pregătite să-și reconstruiască povestea, iar și iar, îmbogățind-o pentru fiecare privitor.

În ultimii 10 ani desenele Adinei Plugaru au construit lumi interioare, au pus într-o nouă lumină vechi basme africane, s-au născut din pete de cafea sau din efervescența unei mese în compania prietenilor. Acum, aceste lucrări au o viață proprie și își construiesc o nouă poveste, împreună.

Pe 16 februarie vă așteptăm la evenimentul retrospectiv ce reunește lucrări din 4 expoziții anterioare ale Adinei Plugaru. Expoziția poartă un nume complex, care reușește să armonizeze și la nivel verbal expozițiile anterioare, construindu-se din titlurile acestora: În ”poveștile africane”, ”ricionerul (un rinocer pierdut în interiorul unui univers personal)” s-a împiedicat în ”puncte de suspensie” și a ”căzut, s-a răsturnat, rupt, vărsat”. Puterea expresivă a desenelor Adinei se desfășoară într-un context nou, dovedind că și-au păstrat relevanța și expresivitatea. Avem ocazia să vedem ce s-a schimbat și ce a rămas constant în tehnica și simbolurile artistei, dar și să ne amintim că poveștile sunt cele mai longevive forme de artă ale umanității.

Expoziția este deschisă până pe 9 martie la Veneția, la Kunstdepot, magazzino d’arte ”Parruche ai Biri”.

Lucrările pot fi vizionate pe Campiello Widmann, Rio Tera’ dei Biri o del Parsemolo, 5415