Dată: 10 februarie, 2023

Oră: 18:00

Locație: POGO Gallery
București, Calea Griviței 101

Expoziția prezintă lucrările a două tinere artiste, Bede Kincső și Maria Guțu. Ele folosesc fotografia ca mediu de explorare a conceptului de „Hotar”. Acesta este relevat privitorului ca interdicție, cale de acces sau modalitate de respectare a limitelor.

Prin stări de contemplare sau prin lumi imaginate, îmbinând fotografia documentară cu poveștile personale, Kincső și Maria sondează diverse linii de trecere: dinspre trecut spre prezent, dinspre copilărie spre adolescență și maturitate, dinspre constrângere spre libertate.

BEDE Kincső s-a născut în 1995, în localitatea Covasna, județul Covasna. În 2021 a absolvit cursurile de masterat ale Universității de Arte Moholy-Nagy din Budapesta, specializarea fotografie, iar anterior a terminat studii de editare film la Universitatea Babeș–Bolyai din Cluj. Este membru al Studioului Tinerilor Artiști Fotografi (FFS). În 2020 a câștigat bursa de fotografie acordat de Uniunea Artiștilor Maghiari de Fotografie și tot în 2020 a fost unul dintre cei patru câștigători al concursului dedicat tinerilor fotografi Carte Blanche, organizat de renumitul târg de fotografie Paris Photo. Din lucrările celor patru câștigători a fost organizată o expoziție grandioasă în Gare du Nord din Paris. Lucrarea ei de diplomă, Trei culori cunosc pe lume a fost selectată de curatorii BredaPhoto în programul de tinere talente 10 New Talent 2020, astfel lucrările din seria respectivă au fost expuse în Olanda. Presa din străinătate scrie des cu admirație despre lucrările sale, iar fotografiile ei apar în publicația Blurring the Lines 2020, precum și pe saitul Photo Vogue. Din 2020 septembrie este reprezentată de Galeria TOBE din Budapesta. În 2021 GUP Magazin a listat-o printre cei mai talentați tineri fotografi și tot în 2021 Centrul Capa din Budapesta și Calvert Journal din Londra au desemnat-o în programul FUTURES PHOTOGRAPHY, care s-a realizat în Amsterdam. Tot în acest timp fotografiile sale, reprezentate de Galeria TOBE din Budapesta, au fot expuse în Amsterdam la târgul de artă fotografică UNSEEN. Curatorul Shoair Mavlian a invitat-o împreună cu Galeria TOBE la Paris Photo, în secțiunea Curiosa cu seria de lucrări Trei culori cunosc pe lume.

Expoziția poate fi vizitată până pe 18 martie 2023.

POGO Gallery: București, Calea Griviței 101, tel.: 0722 590 783
Program: miercuri, joi, vineri 14:00-18:00