Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția organizează, în perioada 6-20 decembrie 2022, expoziția RITRATTI | Mirela Trăistaru.

Vernisaj: marți, 6 decembrie 2022, orele 16:00-18:00.

Expoziția va cuprinde lucrări de grafică din creația recentă artistei. În expoziție va fi prezentat un catalog cu lucrări ale artistei, publicat în colaborare cu Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

Mirela Trăistaru a studiat la Academia de Arte Vizuale „Ioan Andreescu”, din Cluj-Napoca. A realizat 65 de expoziții personale, în România și în străinătate, și a participat la peste 120 de expoziții colective organizate în peste 24 de țări. A participiat la bienalele de artă din Lyon, Beijing și Cairo. În anul 2005 obține Premiu special – Arte & Arta Foundation – București. În 2012 apare în „Top 100 cei mai valoroși pictori români”, realizat de Revista „Capital”. În 2015 câștigă Premiu pentru Pictură – „Arte în București” acordat de Uniunea Artiștilor Plastici, iar în anul 2018 i se acordă mențiunea în cadrul Bursei Brâncuși cu „Desenul post Brâncuși”, în Târgu-Jiu, România.

Informații suplimentare:https://mirelatraistaru.ro/