Ca artiști, nu putem fi certați cu haosul prea mult timp. Titlul este, de fapt, inspirat de una dintre poeziile Ninei Cassian; pentru că ne organizăm atunci când e nevoie, planificăm intens fiecare expoziție și facem tot posibilul ca fiecare experiență a vizitatorilor să fie unică. Pentru că suntem recunoscători pentru fiecare vizită, fiecare lucrare cumpărată și fiecare mână întinsă. La finalul zilei, colaborările artist-artist și amator-artist sunt motorul comunității noastre creative. Unde colaborare nu e, nimic nu e.

Printre expozanți și admiratori, așteptăm în ziua vernisajului și “o droaie de furnici necăsătorite, un copac cu mustăți” și, de ce nu, chiar și “o barză tânără” (asta în cazul în care, desigur, a fost derutată de încălzirea globală și a rămas rătăcită pe meleagurile natale).

Local Cluj artists: @ocuvisualartist @_carllaforrai_ @kerozen333 @bragovski @mazerschi_georgian
@_mellon_collie
@alexandrateodoraxx
@lady.galacteea
@naur

Artists involved: @a.da.ma
@aeulr @alinaanghell @calinuz @notbob.thetattooer
@odette_i @ohboy1312
@bobariu_andrei @skipsq @zeha.saman @gabipedeal @vladoctavianbodasca
@neicanime @_restart_x
@ioana_patrascu_ @dianaelenapatrascu @cuser.ul @raze.www
@toybox.toybox @alexalincu
@adriansolcan @omul.span @cristiana_bucureci @hopaone @scarletisim
@cristina.deseneaza @p4awie
@gaborincivil

Main idea: Collabs between the artists
[ro]

Fie că se găsește într-un atelier din inima metropolei, cu un șevalet în plein air sau pe o schelă la periferie, rolul artistului este același: să dea viață unui suport încremenit, tern, fără personalitate (sau anima). Artistul vizual al secolului XXI nu lucrează niciodată exclusiv cu el și pentru el, ci este întotdeauna receptiv la stimulii externi și își pune creația în slujba comunității, sperând ca lucrările sale să le „vorbească” trecătorilor, fie că aceștia se perindă prin galerii, în căutarea unei replici/copii a propriilor trăiri interioare, fie că sunt blocați la semafor în drum spre locul de muncă și văd, pe geamul din stânga, un mural cu un peisaj utopic, care îi mișcă sau nu, uneori, însăși repulsia fiind reacția urmărită de autorul operei.
Arta a suplinit dintotdeauna lucrurile care lipsesc din peisajul nostru citadin, cât și din propriile locuințe, astfel că ea este parte integrală a microuniversului fiecărui individ; este îndeajuns să ne gândim cât de ciudat ne-am simți dacă un reper vizual precum o piesă de artă stradală (ex.: un graffiti în culori stridente) ar dispărea brusc de pe gardul parcului pe lângă care trecem în fiecare dimineață, în același fel în care dispariția (sau mutarea) unei mini-sculpturi de pe măsuța din sufragerie ne-ar tulbura emoțiile. Le datorăm artiștilor stradali, artiștilor în genere și designerilor deopotrivă, recunoștința pentru umplerea unor goluri care, spre deosebire de tentativele agresive de convingere ale capitalismului, sunt purtate fără măcar a le conștientiza. Ceea ce viața desface, arta coase. Și este momentul să ne reamintim.