Pe 17 septembrie debutează cea de-a 3-a ediție a expoziției de artă textilă Echilibru Tactil, care va fi deschisă publicului până pe 1 octombrie 2022 la UNAgaleria, din cadrul Combinatul Fondului Plastic, str. Băiculești nr.29, sector 1, București.
Vernisajul are loc Sâmbătă, 17 Septembrie de la ora 16.00 la UNAgaleria.

Prezintă Ruxandra Dreptu, critic și istoric de artă, Președinta Secției de Critică de artă a UAP România.

Manifestarea este organizată de Departamentul Arte Textile – Design Textil, face parte din programul expozițional lansat de Universitatea Națională de Arte, București și este eveniment satelit al ediției din acest an al Arte în București | Deco ReMake.
S-a îngrijit de realizarea și organizarea acestui eveniment conf. univ. dr. Dorina Horătău.
Prin Echilibru Tactil se dorește o scanare și aducere în discuție a programului de studii Arte Textile – Design Textil din cadrul Universității Naționale de Arte București pe două paliere: unul expozițional și curatorial, care prezintă activitatea studenților și profesorilor din acest departament și unul sub forma unei mese rotunde, ca spațiu de discuție între studenții și absolvenții Departamentului, cu tema Reflecții și Perspective.

Atât expoziția, cât și masa rotundă sunt primi pași de depășire a barierei atelierului de lucru și în a face cunoscute publicului larg procesul creativ, răbdarea și disciplina lucrului individual cu materialul textil și provocările artiștilor textiliști în contextul societății de consum.

Expoziția cuprinde două secțiuni: Teacher, concentrată pe o selecție de lucrări reprezentative ale profesorilor-artiști, consacrați deja în peisajul artistic contemporan (conf. univ. dr. Daniela Frumușeanu, conf. univ. dr. Dorina Horătău, lect. univ. dr. Claudia Mușat, lect. univ. dr. Anna-Mária Orbán, lect. univ. dr.Otilia Boeru, lect. univ. dr. asoc. Georgina Andreescu, asist. univ. dr. asoc. Iulia Toma) și Promises, secțiunea dedicată studenților și absolvenților de licență sau master, în care vor fi prezentate lucrări create de aceștia în ultimii ani.

Parteneri instituționali:
Liceul de Arte Plastice “Nicolae Tonitza”
Liceul “Dimitrie Paciurea”
Liceul Tehnic de Arhitectură și Lucrări Publice “I.N. Socolescu”

Parteneri media:
Uniunea Artiștilor Plastici din România
Modernism.ro
The Institute

Evenimentul, aflat la a 3-a ediție, este organizat de Departamentul Arte & Design Textil, face parte din programul expozițional lansat de Universitatea Nationala de Arte Bucuresti și este eveniment satelit al ediției din acest an al Arte în București | Deco ReMake.

🔸UNDE?
UNAgaleria
Combinatul Fondului Plastic, str. Băiculești nr.29, sector 1, București

🔸CÂND?
17 septembrie – 1 octombrie

🔸VERNISAJ
17 Septembrie I 16.00
Prezintă Ruxandra Dreptu, critic și istoric de artă, Președinta Secției de Critică de artă a UAP România

Vă așteptăm cu drag!