Expoziția – „Despre negru” – Petru LUCACI

06 – 25 septembrie 2022

Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași și Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Național Moldova Iași Palatul Culturii au plăcerea de a vă invita să vizitați expoziția Despre negru semnată de artistul Petru LUCACI


Vernisaj: marți, 06 septembrie  2022, ora: 18:00,

Prezintă: lect.univ.dr. critic de artă Maria Bilașevschi și drd. Valentina Druțu

Expoziția va fi deschisă în perioada 06 – 25 septembrie 2022

Palatul Culturii, în spațiul Muzeului de Artă

Program: Marți – Duminică: 10:00-17:00 (ora 16:30, ultimul bilet)

„Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași organizează, la Palatul Culturii, în perioada 6 – 25 septembrie 2022, expoziția de arte vizuale „Despre negru”, semnată de artistul plastic Petru LUCACI.

Petru Lucaci (n. 1956, în Arad) este un artist, educator, curator și manager cultural care trăiește și lucrează la București, România. Este absolvent cu diplomă de merit al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București, la Departamentul Pictură, în anul 1982. Are un Doctorat în Arte Vizuale cu tema „Despre negru” susținut în 2006. În prezent este profesor la Universitatea Națională de Arte București. Din 2010 este președinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România și director al Revistei Arta, iar din 2011 este director artistic al Centrului de Producție Culturală Contemporană Victoria Art Center.
Petru Lucaci se numără poate printre cei mai versatili dintre pictorii generației ’80. Meritele sale sunt cele ale unui pictor, care jonglează la apogeul carierei cu ambele capete ale spectrului stilistic din pictura contemporană – (foto)realismul și expresionismul abstract. Este apreciat de critica autohtonă ca unul dintre cei mai expresivi artiști români. A organizat peste 50 de expoziții personale şi a participat la peste 300 expoziţii de grup şi colective în ţară şi străinătate. Genurile artistice practicate sunt pictura, grafica, fotografia, instalație-obiect, performance şi noile media.
La Iași, lucrările artistului Petru Lucaci pot fi admirate în cadrul expoziției „Despre negru” etalată pe simezele Muzeului de Artă, de marți până duminică, între orele 10.00 – 17.00 (ora 16.30, ultimul bilet). Vernisajul va avea loc marți, 6 septembrie 2022, orele 18.00, la Palatul Culturii. Curatorii expoziției sunt Maria Bilașevschi și Valentina Druțu.