NEOStudioVIII

Arta tinerei generații

20 iulie – 27 august

Camera Neagră / Galateca

Din iulie, Galeria Galateca derulează în Camera Neagră noi proiecte din programul NEOStudio, creat în 2016, colaborare cu  Asociația Culturală Neo Art România. Ajuns la ediția a VIII – a, NEOStudio este dedicat susținerii tinerilor artiști, fie ei studenți, masteranzi sau absolvenți. Într-un nou format, mult mai dinamic manifestarea propune să aducă săptămânal, în fața publicului arta tinerei generații. 

Artiștii selectați în programul NEOStudio VIII sunt:

* Iulia Jugaru cu Creatures, 20 iulie – 27 iulie

* Bianca Sava cu The Joy, 28 iulie – 3 august

* Cosmina-Ionela Sandu cu Intrusive Thoughts, 5 august – 11 august

 * Marian Cîmpeanu cu Old School-New School, 13 august  – 19 august

* Andrada-Cristina Gheorghe cu Playing with Light, 20 august – 27 august   

Dintre aceștia, Marian Cîmpeanu, Andrada-Cristina Gheorghe și Bianca Sava sunt câștigătorii concursului de animație BT, în cadrul CSWeek, manifestare ce a avut loc anul acesta în mai.

Prima din această serie a fost Iulia Jugaru cu CREATURES, expoziție inițiată și coordonată de profesorul coordonator Elena Scutaru, un concept special pentru NEOStudioVIII și Camera Neagră, ce aduce în fața publicului o serie lucrări rezolvate în tehnici diferite: de la pictură , colaj textil și Gif art . Autoarea are ca temă generică explorarea corpului feminin pornind de la propriul corp și propune în interpretare personală câteva problematici care vizează comportamentul uman și ilustrează cele mai des întâlnite reacții ale acestora.

Claie peste grămadă“, “Divizați” sau “Simpli executanți“, oamenii care nu dau dovadă de independență în gândire, sunt cei vizați în aceste lucrări.

 

Al doilea proiect The Joy de Bianca Sava, inițiat și coordonat de profesorul coordonator Anca Boeriu,  pornește de la lupta omului între admirație și distrugere, nevoia de apartenență în raport cu natura, astfel fenomenul de BLOSSOM este efemer.

”Subzist într-o fericire ludică și naivă în urma fenomenului tranzitoriu dintre dispreț și acceptare a sinelui.” spune Bianca Sava

The Joy reunește gravuri și animație stop motion, demonstrând multivalențele artistei.

Bianca Sava este câștigătoare a premiului BT, acordat în cadrul proiectului pilot CSWeek.

Proiectele NEOStudio VIII se derulează în perioada 20 iulie – 27 august. Intrare liberă.

Programul NeoStudio aduce în fața publicului arta tinerei generații. Creat de Galeria Galateca și Asociația Culturală Neo Art România în 2016, programul a inclus proiecte,precum Decantări, InPsyMe, Zbor,  White Shadows, Grafica Tânără în colaborare cu UNARTE secțiunea artă și design modă, dar și camera de autor precum Văd. Clipesc.  a tânărului artistului Vlad Pașca.

 Parteneri media: Radio România Cultural, Metropola TV, modernism.ro, Biz, Agenția C’Arte, Propagarta

Parteneri: AQUA Carpatica, Domeniile Sâmburești