Vă invităm marți, 5 iulie, de la ora 19:00, la deschiderea expozițiilor This is where I post from (Tudor Ciurescu, Megan Dominescu, Marta Mattioli, Radu Pandele, Datejuice) și ki50saga (50+ ani de kinema ikon)

THIS IS WHERE I POST FROM
Artiști: Tudor Ciurescu, Megan Dominescu, Marta Mattioli, Radu Pandele, Datejuice
5.07.2022 – 30.07.2022

Arta este un mesager criptic, dar memele despre artă sunt aici să ne dea jos vălul de pe ochi.

Memele sunt într-adevăr mici ferestre către lume, spre zeitgeist și către imensitatea potențialului uman. Mema în sine este mesajul, iar mesajul nu a fost niciodată transmis atât de puternic și cu atâta intensitate de atât de mulți oameni din întreaga lume simultan.

Memele sunt, de asemenea, un lucru important în lumea artei – este uimitor cum ele accelerează și facilitează conversația și ne fac să vrem să atingem iarba împreună, știind că nu suntem singuri cu problemele noastre. Ceva ce orice recenzie de artă specializată nu poate să facă.

Înainte de cultura internetului, lumea artei aparținea muzeelor ​​și oamenilor bogați. E în mare parte la fel și astăzi, cu excepția faptului că noi, oamenii din spectrul larg al artei, putem avea acces imediat la lumea egocentrică a galeriilor blue chip, a colecționarilor de artă și a evenimentelor private de artă prin meme pe rețelele sociale. Aceste informații sunt foarte utile, deoarece cu cât știm mai multe, cu atât realizăm mai mult că nu știm mai nimic despre oamenii care conduc industria de artă de lux, acești CEOs ai lumii artei si asociații lor.

Și apoi, când terminăm disertația lol, există un întreg capitol despre DALL-E 2, noul nostru zeu al software-ului. Și apoi veți vedea o parte din arta mea, atât digitală, cât și fizică, artă care este foarte influențată de formatele de meme și de imagistica și limitările rețelelor sociale curente.

De asemenea, există o mică colecție de artă fizică, realizată de câțiva dintre artiștii și prietenii mei români preferați. Aceste piese ar putea fi la fel de ușor artă digitală, dar fizicalitatea lor le face mai „artă”, la fel cum comunicarea în persoană ne face mai „oameni”.

Dar nu vă spun mai multe, nu vreau să vă stric supriza, ar trebui să veniți să vedeți (Datejuice)

KI50SAGA
kinema ikon
5.07.2022 – 01.08.2022

Saga celui mai longeviv grup artistic experimental din România kinema ikon poate fi urmărită, de la 5 iulie până în 1 august la centrul de știință și artă MV sci-art. Cataloagele realizate de ki, precum și albumul aniversar a 50 de ani de existență vor putea fi consultate pe toată perioada desfășurării evenimentului.

kinema ikon
Cei peste 50 de ani de activitate ai colectivului, înființat de George Săbău în 1970 și condus astăzi de reVoltaire, însumează sute de evenimente artistice, o reprezentare a României la Bienala de la Veneția (2003), zeci de filme și producții experimentale și cataloage anuale publicate începând cu 2012.