Pentru Mihaela Constantin, anul 2022 a început în forță, cu o expoziție personală în luna Ianuarie, în care a expus atât desene și pictură, cât și fotografii, acoperind activitatea sa din 2017 și până în prezent. Apoi a participat la Grand Palais în Paris cu ocazia Art Capital, unul dintre cele mai prestigioase saloane de artă din lume.

 Acum, artista a redecorat galeria U Art cu o serie de lucrări noi, numite Sideviews. Aflată la etajul 7 al clădirii Uzinexport de pe bulevardul Iancu de Hunedoara, la numărul 8, U Art Gallery găzduiește până pe 14 Aprilie lucrările talentatei pictorițe, lucrări ce au fost create special pentru acest spațiu. Expoziția este fabuloasă, fiind vorba de o sinergie între pictură și locație, experiența rezultantă fiind inedită.

 “Sideviews este propunerea mea pentru spațiul expozițional din Galeria U Art. Deși tematica este una nouă, abordarea picturală este aceeași care mă reprezintă, am păstrat texturile și gamele cromatice care pot fi observate în lucrările mele mai vechi. Această expoziție reflectă preocupările mele din ultima perioadă.” (Mihaela Constantin)

 Vernisajul a avut loc Marți, printre invitați aflându-se și criticul Marius Tița, care a deschis expoziția cu câteva cuvinte atât despre artistă, cât și despre lucrările sale.

 “Tânăra artistă demonstrează o minunată stăpânire a culorii si a spațiului. Constructia este amplă, curajoasă, dispare abordarea tributară figurativului si ne aflăm în fața unui discurs subtil si plin de expresie. Demersul cromatic este intens si invocă, programatic, la un moment dat, mineralul misterios al pietrelor semiprețioase.” (Marius Tița)

 Cei ce vor să o cunoască personal pe autoarea seriei Sideviews pot face asta la galerie Duminică, 10 Aprilie, între orele 12 și 15.

 Expoziția poate fi vizitată până pe 14 Aprilie în fiecare zi, între orele 8 și 19, intrarea fiind liberă.

Fotografii din arhiva personală Mihaela Constantin