Galeria Cer Deschis aduce publicului expoziția „Heavy and Light” curatoriată de Roxana C Ionescu, artă contemporană.

Vizitează sălile virtuale de expoziție accesând numele artiștilor sau fotografiile lor pe site https://cerdeschis.gallery/cer-deschis-gallery/.

Sălile de expoziție, se aceseaza pe situl de mai sus, folosind linkul

Accesand  sau numele artistului, veți găsi descrierea proiectelor Espuse in mod individual pentru fiecare artist.

Opera lui Anca Stătică este prin excelență o invitație în a pătrunde spiritul artistei. Caracteristici precum curajul și speranța, seninătatea și puterea sunt împletite în substratul conceptelor formelor sale complexe de metal. Ca femeie artist, ea este un lider puternic între artistele emergente prin abordarea ei proaspătă a materialelor folosite atât în instalațiile ei de sculptură cât și în instalațiile ei minimaliste.

Lucrarea lui Cezar Stanciu face parte dintr-un proiect mai amplu, o lucrare 2D care este o piesă experimentală din cea mai recentă serie a sa. Cezar lucrează excelent pe suprafețe mari cu detalii spontane, dar foarte precise. Culoarea și textura se potrivesc foarte bine în lucrările sale figurative sau non-figurative. Unic pentru abordarea sa este modul în care amestecă tehnici de sculptură într-un format pictural.

Florin Magda este un sculptor, ale cărui lucrări acum sunt descoperite. Competențele sale tehnice perfecte îi permit să inventeze și să creeze corpuri de sculptură de mari dimensiuni, ușor de instalat. Abordarea sa directă a metalului conferă operelor sale un rol foarte contemporan și unul conceptualizat, făcându-l un candidat perfect pentru scena artei contemporane.

Detaliile sale în ce privește materialitatea sunt extraordinare. Chiar dacă lucrează cu materiale rigide la scară destul de mare, el redă pur și simplu trăsăturile impresionante ale texturilor naturale (catifelat sau moale) pieselor sale din metal sudat.

Dar, în această selecție de lucrări, publicul nostru va avea privilegiul de a vedea mai multe lucrări conceptuale, în care materialul impresionează prin amestecul brut de tehnologie perfectă și interpretare conceptuală profundă. El discută despre scopul vieții și despre noul limbaj în era AI și a computerelor. Aceste interese creând un pod perfect către lucrările lui Roxana Ionescu.

Roxana este un artist care și-a dezvoltat propria tehnică de conceptualizare a creativității. Ea este excepțională în a găsi metafore complicate, dar simple despre viață sau sursa vitală de energie. Uneori, lucrările ei pot părea futuriste la prima vedere. Cu toate acestea, ideile ei sunt foarte clare și bine dezvoltate. O artistă puternică prin lucrările ei și subiectele pe care le alege pentru a le studia sau a la lucra. Ea prezintă o parte din seria Sculpture for the mind într-un context care se ocupă de coduri, semnificație și sens. Acestea sunt evidențiate chiar de alegerea neașteptată a materialelor: print pe Plexiglas, videoclipuri și așa mai departe.