“La acest sfârșit de săptămână, 15-16 ianuarie – expoziția mea de sculptură și grafică, proaspăt întoarsă de la Muzeul Național de Artă al Moldovei/Chișinău, va putea fi văzută la Muzeu-Atelier Școala de la Piscu. De luni, parte dintre lucrări se vor întoarce în colecțiile care au avut bunăvoința să le împrumute. Mulțumesc tuturor celor care au sprijinit acest demers. Vă aștept cu plăcere sâmbătă-duminică la muzeu și cu un pahar de vin curat de la Țigănești/Basarabia.” scrie Virgil Scripcariu în postarea de pe pagina sa de facebook, lansând public invitația.

Sâmbătă după-amiaza, tărziu, am ajuns la Piscu. Am văzut sculpturile expuse în spațiul generos al curții muzeului, în lumina aurie de la apus, chiar pe înserate.

În interior, la mansardă, erau expuse alte sculpturi din bronz de dimensiuni mai mici, alături de o serie de linogravuri semnate tot de Virgil Scripcariu.

Vizitatorii au avut ocazia să vadă și colecția de ceramică într-un tur ghidat prezentat cu profesionalism de către Adriana Scripcariu.

Ascultați interviul audio cu sculptorul Virgil Scripcariu, reporter Lucian Muntean

Sau varianta text: https://www.modernism.ro/2021/11/08/interviu-cu-sculptorul-virgil-scripcariu/

Pentru cei care nu au ajuns la Piscu iată câteva impresii:

fotografii de Lucian Muntean