Un nou eveniment la ANNIVERSAIRE 9.NOI

IMMERSIVE FASHION EXPERIMENT

Salonul de artă și design / 3 decembrie 2021 – 8 ianuarie 2022 / Galateca și NeoGalateca

Immersive Fashion Experiment / Anca Irina Lefter /  5 ianuarie 2022, orele 18:00

Seria evenimentelor din cadrul salonului de design ANNIVERSAIRE 9.NOI continuă. După aniversarea Sabinne și Stylish Winterland by Raluca Soare și invitații săi, începem anul cu o seară de design semnată de Anca Irina Lefter, Immersive Fashion Experiment. De pe Riviera Franceză, unde trăiește în present și creează, artista vine special pentru acest eveniment.

Dacă v-am trezit interesul, vă așteptăm miercuri, 5 ianuarie 2022, între orele 18:00 și 20:30 la un eveniment la care  în focus va fi colecția concept de genți Defile, inspirată de Festivalul de Film de la Cannes de Anca Irina Lefter și care a fost expusă pe toată perioada lui, într-o galerie din apropiere.

Anca Irina Lefter a văzut filmele din festival, a ascultat muzica și a transpus atmosfera pe piele. Așa s-a născut Defile, o colecție altfel de genți.

Un eveniment în care vom asculta muzica de pe discuri si vom viziona un material video.

Anca Irina Lefter este un artist complex: pictor și designer de artă conceptuală, a studiat la Institutul European de Design din Barcelona și Florența cât și Școala de pielărie din Florența -Italia la secția design de accesorii marochinărie. 

În ceea ce privește pictura, Anca a avut numeroase expoziții personale încă din 2010 naționale și internaționale, Conceptele sale sunt originale,  o combinație de pictură, știință și arta de a trăi frumos.

Anca s-a născut în Tulcea Dunărea-Delta într-o familie de artiști. Prima ei lecție de pictură a fost când avea 2 ani în Palatul Copiilor din Tulcea, cu domnul Vlahos ca profesor. Când avea 15 ani, a decis să se mute singură la București pentru a studia arte murale la Liceul Tonitza din București. Ăn prezent trăiește și lucrează în Franța.

*****************************

În decembrie ANNIVERSAIRE 9.NOI s-a completat cu  două camere de artă, cu o selecție special curatoriată de artiști consacrați precum Ioan Zbârciu, Marian Zidaru, Reka Csapo Dup, Octavian Neculai, Ioan Galea, Anca Boeriu,   alături de nume noi în portofoliul galeriei.

Atmosfera ANNIVERSAIRE 9.NOI, s-a animat cu 4 evenimente:

Miercuri, 15 decembrie,  eveniment concept SABINNEo retrospectivă a creațiilor – icon, cu focus pe cea mai recentă colecție, Lava Ego.

Vineri 17 decembrie  STYLISH WINTER LAND,  o seară de Modă și Stil Autentic: RALUCA SOARE & GUESTS, concept și direcție Artistică Alin Gălătescu. O prezentare de modă plină de culoare marca Raluca Soare. Ținute unicat întregite de accesorii originale realizate de designerii Anayd BluKaterini și Nfelt. Atmosfera evenimentului este completată de aroma parfumurilor Luviane. Atelier de parfumerie și corpurile de iluminat Wooba.

Sâmbătă, 18 decembrie, ora 19:00 Recital de colinde acapella susținut de renumitul  contratenor Romeo Cornelius.

Miercuri, 5 ianuarie 2022 de la ora 18:00 la 20.30 Anca Irina Lefter prezintă o  colectie de genti cu discuri cu muzica filmelor câstigătoare la Festivalurile internationale de film, în mare parte la Cannes, în cadrul evenimentului Immersive Fashion Experiment. 

****** 

Salonul de artă și design ANNIVERSAIRE a ajuns la ediția a 9 –a reunește peste 30 de designeri într-un nou salon concept în prag de sărbători . Celebrăm 9 ani de design, 9 ani în care am lansat trenduri, 9 ani în care am transformat spațiul Galateca într-o platformă de susținere a generațiilor de designeri tineri, dar și a celor consacrați.

În acest an, atât de diferit, ANNIVERSAIRE 9.NOI are și o altă componentă – recrearea unei comunități, NOI împreună, generăm conexiuni, prezentăm design de obiect într-un mod interactiv, refacem punți între public și artiști, vorbim despre comunitatea din acest domeniu ce a evoluat extraordinar.

Am gândit încă o facilitate, ANNIVERSAIRE 9.NOI este primul salon de la noi ce se regăsește și virtual pe magazinul online NEOGALATECA.RO: un buton special cu lucrările și obiectele celor prezenți în salon pentru a putea fi achiziționate și online.

Anayd Blu,  Animini, Gianina Ciobanu, An Tan Te Design, Daring Trash, Ematelier, Daniela Frumuṣeanu, Ana Ilie, Katerini, Laurus Glass Art, Anca Irina Lefter, Ler-poveṣti cusute,  Anadora Lupo, Luviane Atelier de Parfumerie, Maam with love, Mana Jewellery, Lore Mateiuc, Matiere Immaterielle, Muna, Musa Kimono, Natsuko – origami paper flowers, NFelt, Cristina Savin, Raluca Soare, Renate Jewellery, Rozmarin Concept, Sabinne, Traces of Heels, Wooba, Wood concert, Zpuffers sunt cei ce au pregătit cadouri lucrate cu mare grijă, cu materiale sustenabile sau integrând noi concepte, pentru sărbători, workshopuri și alte surprize.

Am gândit încă o facilitate, ANNIVERSAIRE 9.NOI este primul salon de la noi ce se regăsește și virtual pe magazinul online NEOGALATECA.RO: un buton special cu lucrările și obiectele celor prezenți în salon pentru a putea fi achiziționate și online.

https://www.galateca.ro/contact.html

https://neogalateca.ro/collections/anniversaire-9-noi

 

Plăcut de Radio Guerilla

Parteneri media:

modernism.roBiz, Agenția C’Artedreamingof.netCover storiesKreatoriaPropagarta, Metropola TV

Susținut de AQUA Carpatica și Domeniile Sâmburești