Când totul e nesigur, arta devine refugiu.

Ultima săptămână de expoziție acest loc rămâne liber în grădina OAR

Rezervări pe www.acestloc.ro

 

Expozitia acest loc rămâne liber va fi deschisă până în data de 4 noiembrie 2021, inclusiv și poate fi vizitată cu rezervare pe www.acestloc.ro.

La Casa Mincu, din str. Arthur Verona nr. 19 (sediul Ordinului Arhitecților din România), vă așteaptă o expoziție senzorială în care poezia are texturi diferite. 9 artiste au construit un loc pentru fiecare dintre voi, o experiență liniștitoare și neliniștitoare deopotrivă.

Expoziția s-a născut din proiectul Safe Space al Asociației Antistatic, co-finanțat de AFCN, prin care un grup de artiste foarte diferite s-au aplecat asupra unor teme dificil de cuprins. Într-un demers colectiv, au încercat să își lămurească în primul rând lor care sunt mecanismele creative pe care le-au construit în această perioadă specială, care sunt spațiile cu adevărat sigure, ce anume le definește, dacă ele există cu adevărat și cum comunică între ele. A rezultat o expoziție senzorială, în care poezia a prins forme diferite, de la imagini video la sunete, și în care artistele și-au răspuns prin lucrări la întrebările de la început.

Atitudinile artistice în fața nesiguranțelor momentului și în fața nesiguranțelor existențiale sunt desigur diferite, dar se împletesc într-un dialog delicat, poetic, cu accente ușor violente sau pronunțat ludice, care lasă loc vizitatorului să fie și să se exprime.

Expoziția va putea fi văzută și ascultată la Casa Mincu, sediul Ordinului Arhitecților din România, din str. Arthur Verona nr. 19, în perioada 15 octombrie – 4 noiembrie 2021, de marți până joi, între orele 14:00 – 19:00, respectiv între orele 14:00 – 20:00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Expoziția este parte din proiectul Safe Space, inițiat de Asociația Antistatic, în parteneriat cu Scrie despre tine, Asociația Jumătatea plină, Arcen și Ordinul Arhitecților din România și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Programări pe www.acestloc.ro

Locul expoziției este frumoasa Casă Mincu de pe str. Arthur Verona nr. 19 – sediul Ordinului Arhitecților din România.

Programul de vizitare al expoziției:

în perioada 15 octombrie – 4 noiembrie 2021, de marți până joi, între orele 14:00 – 19:00, respectiv între orele 14:00 – 20:00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică .

Durata recomandată de vizitare 20 min.

Se recomandă vizite individuale sau în grupuri de maxim 2 persoane.

Access cu prezentarea certificatului verde și mască de protecție.

Mai multe detalii despre eveniment pe pagina de Facebook a Asociatiei Antistatic. (facebook.com/antistatic.asociatia)

Accesul va fi permis doar sub condiția purtării măştii de protecţie. Participarea este permisă doar pentru persoanele care se află în una dintre următoarele situaţii: sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare; prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore; prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore; se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2. Dovada vaccinării, testării sau trecerii prin boală pentru cetățenii UE se realizează prin intermediul  certificatului digital al UE privind COVID. În cazul cetățenilor străini și apatrizi, dovada se face prin intermediul documentului de vaccinare  emis de unitatea sanitară din afara României unde a fost administrat vaccinul sau, după  caz, a documentului care atestă trecerea prin boală prezentat în limba țării respective și  în limba engleză.