Leilei Gallery a prezentat, în iulie și august, o expoziție pe multiple straturi și prima expoziție de grup bazată pe NFT-uri din România, organizată în 4 capitole în care timpul, ca forță ce întărește și slăbește, este conceptul-arc prin care sunt interogate devenirile lucrărilor de artă: în materialitatea și digitalitatea lor.
Pentru fiecare capitol, artiștii au fost invitați să intervină asupra lucrărilor, într-o tehnică la alegerea lor, pentru a explora potențiala evoluție performativă a lucrărilor. Pentru a deschide platforma și paradigma NFT către public și a-i inspira să colecteze artă digitală, 10 dintre artiștii invitați au oferit NFT-uri gratuite la vernisaje și s-au bucurat să observe interacțiunea publicului cu NFT-urile și cu portofelele Tezos.
Este timpul pentru ultimul capitol, închidere a a cercului. Este timpul să deconstruim totul și să lăsăm lucrările să trăiască în ecosistemul digital, Hic et Nunc, Foundation, Rarity sau orice platformă pe care o preferă artiștii și colecționarii.
Este timpul să batem totul î̶n̶ ̶p̶i̶a̶t̶r̶ă̶ ̶ în print astfel încât lucrările fizice să continue să trăiască în mediul lor autentic, mai tradițional : hârtia.
Este timpul să ne gândim din nou la durabilitatea acestor medii și să observăm atât durabilitatea cât și fragilitatea celulozei și a biților și octeților.
–
Artiști invitați
● Laurian Bardoș
● George Crângașu
● Lucian Hrisav
● IIOANA
● Bernard Joisten
● Albert Kaan
● Nicoleta Mureș
● Marina Oprea
● Lost.Optics
● Dan Perjovschi
● ZafGod
Mai multe detalii despre capitolul 3 „This aged really well | Forge those sidechains” aici.
Întregul concept curatorial este disponibil aici.
Recent Comments