Fantom este o asociație culturală cu sediul în Berlin care are ca scop consolidarea unei conștiințe europene prin promovarea artei și culturii.

Primele activități au avut loc începând cu anul 1991 când editura asociației Fantom a avut un partenariat cu fundația Memoria din România, înființată de scriitorul Banu Rădulescu.

Prin diverse parteneriate europene și internaționale, Galeria Fantom, organizează în propriul spațiu din Berlin, de peste paisprezece ani evenimente expoziționale și culturale.

În perioada 5-30 august 2021, Anca Boeriu artistă vizuală din România curatorează două evenimente expoziționale în care au fost invitate artiste din Israel și România. În primul eveniment Sarah Einik și Anca Boeriu au făcut un performance cu expoziție, având punct comun un fel de mâncare românească împărțit simbolic între două familii peste granițele migrației, una în România iar alta în Israel. Sarah Einik este o artistă israeliană cu origini românești.

În expoziția “This is who We are” care are loc în perioada 14-30 august a.c. invitatele Ancăi Boeriu sunt Mirela Trăistaru și Raluca Ilaria  Demetrescu, ele, împreună expunând desen și acuarelă pe suport de hârtie.

Fantom e. V. Gallery, Hektorstrasse 9-10, 0711 Berlin