Muzeul de Artă Constanța

„dintr-UNA’’, 5 august – 1 septembrie 2021

Universitatea Națională de Arte din București

curator: lector univ. dr. Liviu Epuraș

Dintr-UNA
Expoziția ,,dintr-UNA’’ de la Muzeul de Artă din Constanța prezintă creațiile cadrelor didactice tinere (vârsta maximă 35 de ani) și a studenților Universității Naționale de Arte din București.
Centru de pregătire academic de înalt prestigiu, cu o istorie de peste 150 de ani, Universitatea Națională de Arte din București continuă să reprezinte un etalon de excelență în domeniul artistic și să ofere cadrul ideal pentru șlefuirea actualelor și viitoarelor generații de artiști vizuali. În cadrul disciplinelor de atelier, studenții sunt încurajați de către cadrele didactice îndrumătoare să își descopere propriile ”voci”, propriul demers artistic în vederea conturării unei individualități artistice puternice.
Bucuria și interesul pe care tinerii studenți și cadrele didactice deopotrivă îl arată în abordarea temelor de atelier se observă și în lucrările anuale: creații uneori ludice, care debordează de inocență și optimism, alteori ironice sau purtătoare al unor mesaje puternic imersate în realitățile trăite.
Expoziția de la Muzeul de Artă din Constanța, ,,dintr-UNA’’, reprezintă atât confirmarea talentului tinerilor care expun, cât și o promisiune: perspectiva unei continuări, promisiunea neîntreruperii explorărilor artistice personale și a eforturilor în desăvârșirea amprentei artistice.

Curatorul, lector univ. dr. Liviu Epuraș, salută demersurile tinerilor săi colegi și a studenților expozanți și ține să mulțumească primitoarei gazde, instituție de înaltă ținută și model de educație și cultură pentru orașul Constanța, care găzduiește această expoziție, care, pe lângă activitatea de păstrătoare și promotoare a patrimoniului cultural-artistic dobrogean, românesc și european, încurajează diversele și complexele practici artistice contemporane.