DIVERSITATE, DEZVOLTARE, INTERACTIUNE, SPERANTA SI ENERGIE EXPOZITIA ROLAND PANGRATI | TRILOGY

Text de introducere al conceptului expozitiei “TRILOGY” :

Numele meu este Hiroko Narizuka si sunt Curatoarea Expozitiei “TRILOGY”.

Va multumesc aticipat pentru vizitarea expozitiei lui Roland Pangrati intitulata “TRILOGY”.

Expozitia “TRILOGY” reuneste  impreuna trei expozitiii : “ReSonance” (2019, Romania), “ReConnect” (2020, Romania) and  “Reflection” (2020, Tokyo, Japonia) prezentate de Roland Pangrati in anul 2019 si in anul 2020.

Lucrarile din aceasta expozitie sunt caracterizate de o expresie dinamica, frumoasa si delicata, folosind tehnici specifice stilului de pictura japonez.

Roland Pangrati a elaborat stilul sau abstract expresionist folosind metode neconventionale si materiale specifice.

Nihonga, stilul traditional de pictura japoneza,  are o istorie indelungata, mai mare de 1000 de ani, iar materialele folosite in pictura sunt deasemena materiale traditionale Japoneze.

In general, picturile sunt facute pe washi – hartie japoneza, matase, lemn, cu pigmenti minerali naturali, si  Gofun, care este un alb special facut din cochilie de stridie, scoica care face perle, si se foloseste nikawa care este un clei special ca si adeziv pentru a suspenda la suprafata hartiei washi particulele de pigmenti.

De asemenea sunt folosite metale cum ar fii : aur, argint si cupru, care sunt efectiv incorporate in pictura.

Una din marile atractii ale acestui stil de pictura este frumusetea delicata creeata de materialele naturale, care nu sunt usor de manevrat, si este necesar timp si rabdare pentru a putea lucra in aceste tehnici.

Lucrarile de arta realizate de Roland Pangrati, exprima frumusete si sensibilitate folosind tehnici elaborate , de aceea am incredere ca aceste lucrari va vor invita intr-o calatorie si experienta unica.

In anul 2019, Roland Pangrati, a prezentat lucrarile sale realizate folosind tehnici Nihonga , pentru prima data in Romania, in Expozitia “ReSonance”.

Expozitia “ReSonance”, prezinta lucrarile de arta in armonie polifonica cu muzica compusa de Eugen Dan Dragoi, doctor in muzica, compositor si dirijor de orchestra simfonica, ce a creat background-dul sonor al acestei expozitii care combina doua arte, pictura si muzica.

Deasemnea a fost o mare placere sa rezonam si cu vizitatorii expozitiei prin intermediul acestor doua arte.

Apoi, in anul 2020, prin intermediul expozitiei “ReConnect” si a noilor lucrari de arta prezentate am reusit din nou sa rezonam cu vizitatorii.

In aceasta expoziie Roland Pangrati, a prezentat lucrari care au consacrat noi modalitati si tehnici de expresie, astfel incat a fost invitat sa expuna in Elvetia in lunile septembrie si octombrie 2021si in Tokyo in luna noiembrie, decembrie 2021.

In anul 2020, Expozitia Roland Pangrati,“Reflection”, a avut loc in Tokyo pentru a aduce succesul expozitiilor “ReSonance” si “ReConnect” in Japonia. Ambasada Romaniei in Japonia a promovat si salutat deschidera expozitiei “Reflexion” in Tokyo,  iar profesori de la Universitatea de Arta din Tokyo au evaluat pozitiv expozitia caracterizand-o prin expresia “coplesitoare intelegere“ iar succesul celor doua expozitii anterioare a fost reflectat in expozitia “Reflection” asa cum dealtfel numele expozitiei sugereaza.

Conceptul artistic al  lui Roland Pangrati este in continua evolutie, si aduce noi modalitati de expresie in arta contemporana.

Arta contemporana este expresia activitatii care creeaza arta noua, folosind metode neconventionale pentru a realiza  o noua perspectiva in viitor.

Imi doresc sa simtiti “diversitatea”, “dezvoltarea”, “interactiunea”, “speranta” si “energia” exprimate prin intermediul lucrarilor prezentate in expozitia “TRILOGY”.

Imi exprim sincera recunostinta pentru toti cei care vor participa si vizita aceasta expozitie.

Va multumesc cu sinceritate tuturor!

Curatoarea Expozitiei “TRILOGY”

Hiroko Narizuka,  Tokyo, Japonia