Recenzii fragmentarium

Cartea, plină de sugestii i argumentri, se dovedete a fi de o admirabilă unicitate în problema înelegerii cosmosului din perspectiva unor inter-relaionri: arttiință– filozofie. Prin filtre existeniale de la micro-mezo la macrocosmos. Într-o hermeneutică racordată impresionant de la infinitul cosmic la parametrii vieii umane.

Colocviu proiecie / lansare de carte

ARMONIA HERMETICĂ A COSMOSULUI

Editura De Vest, 2020
Autor Conf. univ. dr. Gabriel Kelemen

Locație

Casa Oamenilor de Știință Timișoara

C.O.S.

Str. Mihai Eminescu, nr. 11
Data: 21.07.2021 ora 17-19
 
Recenzii fragmentarium

Cartea, plină de sugestii i argumentri, se dovedete a fi de o admirabilă unicitate în problema înelegerii cosmosului din perspectiva unor inter-relaionri: arttiință– filozofie. Prin filtre existeniale de la micro-mezo la macrocosmos. Într-o hermeneutică racordată impresionant de la infinitul cosmic la la parametrii vieii umane.

Veronica Balaj

Fră îndoială Armonia hermetică a cosmosului este o lucrare-document unică și inedită ce se înscrie, generos i iscusit, graie autorului su, G. Kelemen, într-un orizont cuprinztor i complex al retoricii ce pune în discurs, într-o alianță verbo-iconic, pledoaria pentru nevoia de cutare i regsire a armoniilor arhetipale fundamentale.

Marius D. Linte

Armonia hermetică a cosmosului este, mai presus de toate acestea, i prin toate acestea, o Carte despre Sublim. O carte despre sublimitatea lumii create (i aflate în perpetuă creaie), o carte ivită dintr-o viziune teocentric, e drept: dintr-o viziune teocentrică mai degrabă dedus, mai degrabă sugerată decât asumată deschis i numită ca atare.

Eugen Dorcescu