Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» anunță lansarea seriei mini-interviurilor transmise în direct, on-line

Hoinărind prin galerie, căutând viața din spatele chipului pictat, un invitat al muzeului va prezenta săptămânal câte un tablou la alegere din expoziția temporară “Portretul în arta băimăreană”. Cel mai recent proiect al compartimentului marketing își propune să prezinte o perspectivă subiectivă asupra lucrărilor, accentuând mai degrabă latura emoțională decât argumentul autorității. Prietenii muzeului vor dezvălui unde ii poartă cu gândul portretul ales, ce le place sau nu, starea pe care le-o creează sau poate chiar cum l-ar fi pictat ei.  

Primul nostru invitat a fost Dan Carpov, care ne-a impresionat cu prezentarea lucrării “Doamnele”, de Lucia Dem Bălăcescu și a dedicat interviul său femeilor în luna martie. Materialele video vor fi transmise live pe Facebook, @muzartcabm, și Instagram, @muzartbm, săptămânal, vinerea.

Pentru început invitațiile vin din partea muzeului, dar așteptăm și persoane interesate din rândul publicului nostru. Expoziția “Portretul în arta băimăreană”, curator dr. Ioan Angel Negrean, poate fi admirată în varianta 3D în fotografiile publicate pe blogul muzeului și pe pagina de Facebook. Filmările sunt realizate respectând toate condițiile de siguranță impuse de situația actuală.