Média REGARD, coordonată de Laurent Couderc, a lansat un nou album (tipărit și în format pdf) dedicat Bucureștiului.

http://regard.ro/wp-content/uploads/Album/Album(2).pdf

“După o primă ediție care reunește fotografii pe diferite subiecte, acest al doilea album din Regard inaugurează o serie tematică, adică o singură temă pe publicație.
Contextul din ultimele luni ar fi putut da naștere unor imagini care recompuneau o viață cotidiană tulburată, dar am vrut altceva.
Am vrut să uităm puțin. Cu un subiect simplu: Bucureștiul toamna. Provocarea a fost, evident, evitarea unei succesiuni de frunze moarte și apusuri în parcuri. Chiar dacă aceste fotografii sunt prezente, pentru că rămân frumoase.
Dar există și altele, de pildă imagini destul de abstracte. De asemenea, a fost necesar să călătorim prin oraș, oprindu-ne mai ales în cartierele mai puțin cunoscute ale capitalei. Fără a uita o mică evadare spre Mogoșoaia”.

Laurent Couderc


Fotografii care au contribuit la realizarea acestui album sunt:
Marine Leduc este jurnalist și fotograf independent (Le Monde Diplomatique, Arte, revista Axelle) și s-a interesat în mod special de fotografia pe film în ultimii zece ani. De asemenea, este implicată în proiecte de educație media în Franța și România.


Mihai Barbu este pe jumătate fotograf, pe jumătate călător. Când reușește să îmbine aceste două jumătăți e cel mai fericit. După un deceniu de activat în presă, ca fotoreporter pentru diverse publicații și agenții, acum e freelancer. A scris și o carte de călătorie numită “Vând Kilometri” care s-a vândut în vreo zece mii de exemplare.


Sylvain Moreau este jurnalist pentru AFP București și corespondent pentru mai multe mass-media francofone: TV5 Monde, Le Soir, Le Télégramme. Având fotoreportajul ca domeniu predilect, nu iese niciodată fără camera lui.


Începând din 1997, Lucian Muntean a fost fotoreporter pentru diverse publicații și agenții. Ca artist vizual, s-a implicat în numeroase proiecte de artă contemporană, a avut expoziţii personale şi a participat la simpozioane internaţionale.

Aceste fotografii sunt disponibile și pot fi cumpărate în varianta ediție limitată.

Vă place una dintre fotografiile noastre?
Este de ajuns să ne contactați pe e-mail ([email protected]) și vă vom oferi toate detaliile necesare pentru a o achiziționa – prin transfer bancar simplu -,urmând să v-o trimitem la adresa indicată.

Tiraj exclusiv.
Format standard (50cm x 60cm).
Cu suport. *
Tarif: 450 Ron (transport inclus).

* Detalii referitoare la suport:
Spumă sintetică ușoară și solidă de 5mm grosime.
Fotografia este editată pe hârtie fotografică de înaltă calitate.
Ramă neagră de lemn, subțire.

Figurând ca asociație, Regard este o media franco-română care include:

O scrisoare electronică (Regard, la lettre).
Un album foto (în versiune digitală și tipărită).
Un spațiu audiovizual de interviuri (Son/Image).

Parcul Circului la căderea nopții, sfârșitul lunii octombrie 2020.
Fotografie pe film în triplă expunere. Foto Marine Leduc
În spatele clădirilor cu vedere la Bulevardul Alexandru Obregia, sfârșitul lunii noiembrie 2020. Foto Sylvain Moreau
Parcul Carol, începutul lunii noiembrie 2020. Foto Mihai Barbu
Reflexie de toamnă, expunere multiplă. Foto Lucian Muntean