Fotografia 1 . Octombrie 1973. Anul VI. Prima zi la lucrarea mea de mozaic 50×50 m², executată in 9 luni la Institul de Agronomie, în holul Facultății de Îmbunătățiri Funciare. Aveam o figură … Păream un personaj din ”dejunul în iarbă” a lui Manet. În ziua aceea chiar dacă soarele scălda într-o lumină aproape sărbătorească imensa sală în care urma să-mi petrec un an întreg punând piatră după piatră, nu credeam că voi ajunge la timp cu finalizarea lucrării. In spatele meu se află pungile de carton cumpărate de la UNIC, în care așezam pietrele pe culori să le am mai aproape de mine.

Fotogrfia 2. Noi doi – eu și mozaicul .. o vreme i-am spus ”anotimp solar”.. după aceea i-am spus doar ”lentila unor clipe”. Proiectele anului nostru de licență au fost întâi vizionate și aprobate de către cel care în 1970 a înființat Facultatea de Îmbunătățiri Funciare – profesorul Cezar Nicolau, decanul facultății în perioada 1970-1976-1981. http://www.old.fifim.ro/…/prezentare…/scurt-istoric

Fotografia 3 . Sub mozaic, pe latura dinspre zona luminată a pus, la rugămintea mea, domnul Popescu (tehnicianul catedrei de Artă Monumentală), sfoara cea lungă de 157, cît măsuram eu în înălțime in 1973.

Text & foto credite Sabina Ivascu