Raluca Arnăutu
 
Piesă neterminată într-un cadru delimitat
 
18 noiembrie – 12 decembrie 2020
Miercuri, 18 noiembrie  2020, orele 15:00 – 19:00 va avea loc la ANAID ART GALLERY București expoziţia personală „Piesă neterminată într-un cadru delimitat” semnată Raluca Arnăutu, curator Diana Dochia. Participarea se va face numai cu programare prealabilă la adresa de e-mail:
 
Expoziţia poate fi vizitată și online prin intermediul 3D online viewing roomaccesăndurmătorul link:
Publicul amator de artă contemporană va putea viziona expoziţia în perioada18 Noiembrie – 12 Decembrie 2020. Programul de vizitare al galeriei este de Marți până Vineri între orele 14:00 – 18:00 și Sâmbăta cu programare. Vizitarea pe durata expoziției se va face numai cu programare în prealabil la [email protected].
 
Acest proiect face parte din Programul de susținere a galeriilor de artă din București inițiat de Primăria Capitalei prin Direcția Generală de Arhitectură Peisagistică și Monumente de For Public și Centrul Cultural Expo Arte.
 
După o serie de expoziţii personale în spaţiul internaţional, în ultimii ani – 2017 „Le rencontre des mondes”,Abbaye du Voeu, Cherbourg-en-Cotentin, Franţa; 2018 „Deconstuction”, Kahan Art Space, Budapesta, Ungaria şi 2019 „Invasion im Gras”, Anaid Art Gallery Berlin, Germania şi instalaţia site specific din spațiul galeriei Gheţărie de la Centrul Cultural „Palatele Brâncoveneşti” de la Mogoşoaia în colaborare cu Matei Arnăutu; artista, Raluca Arnăutu, revine cu o expoziţie personală în spaţiul Anaid Art Gallery din Bucureşti.
 
Expoziţia „Piesă neterminată într-un cadru delimitat” semnată de Raluca Arnăutu propune vizitatorilor o incursiune în lumea colajului prin intermediul unei serii de peste 15 lucrări create în perioada 2019-2020 şi aduse pentru prima dată în faţa publicului.
 
Piesă neterminată într-un cadru delimitat” continuă într-un anume sens căutările artistei în modul de construcţie şi deconstrucţie a imaginii în cadrul colajului dezvoltat în proiectul personal „Deconstrucţii” expus în 2018 la Budapesta. Înnouaserie de colajeartistafoloseşte o bogăție de diverse materiale, forme și obiecte readymade, prin intermediul cărora prind viaţă personajele ce vor lua în stăpânire spaţiul expoziţional al galeriei.Artistaconstruieşte personaje, ca într-o piesă de teatru de Eugen Ionescu, lucrările fiind structurate dens în cadrul unui timp provizoriu.
 
Asocierea de cuvinte, de materiale de diverse texturi, de obiecte mici din plastic – zaruri, rotiţe, piese de lego – creează juxtapuneri în care textul se îmbină cu imaginea subliniind valoarea compoziţiilor create.
 
Raluca Arnăutu a dezvoltat în cadrul proiectelor sale artistice, un limbaj propriu de comunicare cu privitorul, revelând modalităţi autentice de expresie şi analiză. Personajele sale poartă dialoguri mute şi inventează lumi posibile, într-o lume lipsită de logică şi speranţă. Visul este cel care pune în mişcare imaginaţia şi sensibilitatea artistei.
 
Amenajarea expoziției a fost gândită ca într-o scenă de teatru în care lucrările se compun faţă în faţă pe pereţii galeriei, vizitatorul aflându-se în mijlocul personajelor. Doar o singură persoană are voie să viziteze expoziţia,astfel încât nimeni să nu se întâlnească cu nimeni şi experienţa să fie cât mai personală. Spaţiul expoziţional al galeriei a fost regândit pentru acest sezon expoziţional astfel încât să replice un apartament claustrant de bloc, tocmai pentru ca vizitarea să ofere o experienţă unică.

Vizitarea se va face conform măsurilor care privesc accesul și contactul cu publicul vizitator în muzee şi galerii de artă conform Hotărârii de Guvern nr. 476/2020 Ordin 2941/2020. O singură persoană, maxim două pot vizita expoziţia în acelaşi timp; distanţa între persoane va fi de 2 m, masca care să acopere gura şi nasul se va purta pe toată durata vizitării atât în curtea galeriei, cât şi în incinta galeriei; vizitatorii vor fi rugaţi să se dezinfecteze la intrare, li se va lua temperatura şi vor completa datele de contact. Orice vizitator care nu respectă aceste măsuri, nu va putea vizita expoziţia.