Future Perfect #1 / Viitor Anterior #1

Artiști: Mircea But, David Farcaș, Camilia Filipov, Lucia Ghegu, Adela Giurgiu, Lucian Popăilă, Ioana Sisea, Paul Stoie

Curatori: Ciprian Mureșan și Șerban Savu

14.11.2020 – 17.01.2021

Fabrica de Pensule alături de Spațiul de Artă Contemporană MAGMA deschid primul moment din setul de expoziții dedicate sectorului emergent al scenei de arte vizuale din România, parte a proiectului Future Perfect / Viitor Anterior, în data de 13 noiembrie 2020, printr-un tur ghidat online care se va desfășura pe pagina de Facebook a Fabricii de Pensule. 

Ne angajăm, alături de 8 artiști consacrați invitați, stârniți de fapt, să creăm cadrul unui dialog între generații într-un proiect nomad cu 4 stații de oprire, MAGMA Sf. Gheorghe fiind prima dintre acestea. Sectorul emergent al scenei este unul dintre cele mai afectate de orice situație de tip criză, e valabil asta și acum. Artiștii tineri sunt nevoiți de cele mai multe ori să-și deseneze singuri structurile pe care mai apoi să înceapă să își desfășoare activitatea, să-și caute/articuleze propriul discurs artistic. Scena locală (dacă o putem numi scenă) nu este oricum din cele mai deschise și/sau prietenoase cu orice e nou și deci riscant, așa că oportunități pentru tineri artiști sunt extrem de puține.” – a declarat Mihai Iepure-Gorski, co-curator al programului de arte vizuale al Fabricii de Pensule.

Ciprian Mureșan și Șerban Savu, artiști ai unei generații consacrate, sunt participanți activi în acest acest proiect angajându-se într-un demers care îi repune în logica lucrului cu mizele și comunitatea locală prin selecția și (mai mult decât atât) dezvoltarea unui dialog cu artiști din generații mai tinere și finalmente curatorierea acestei expoziții. Lucrările artiștilor Mircea But, David Farcaș, Camilia Filipov, Lucia Ghegu, Adela Giurgiu, Lucian Popăilă, Ioana Sisea și Paul Stoie vor sălășlui timp de 2 luni în spațiul MAGMA din Sf. Gheorghe. Lucruri de văzut, de descoperit, de înțeles.

Vernisajul va consta într-un tur ghidat al expoziției oferit de curatorii Ciprian Mureșan și Serban Savu și avea loc online în data de 13 noiembrie, de la ora 19:00, pe pagina de Facebook a Fabricii de Pensule.

Expoziția va fi realizată la Spațiul Expozițional de Artă Contemporană MAGMA (P-ța Libertății Nr. 2, Sfântu Gheorghe, jud. Covasna, România).

În momentul actual, din cauza situației cauzate de coronavirus, expoziția nu poate fi vizitată fizic. Până la noi reglementări, expoziția va putea fi văzută online pe contul de Instagram al Fabricii de Pensule.

Expoziție realizată de Federația Fabrica de Pensule împreună cu Asociația Medium Contemporan MAGMA.

Parteneri: Muzeul Naţional Secuiesc, Consiliul Județean Covasna

Finanțatori: Adminstrația Fondului Cultural Național, Primăria și Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Fundația Communitas, NKA – Fondul Cultural Național al Ungariei

Evenimentul face parte din programul Living the future – modalități de susținere a creației artistice într-un timp imposibil.

Program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Proiect organizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca.

Mai multe informații pe www.fabricadepensule.ro

https://www.facebook.com/FabricaDePensule

www.magma.ro

https://www.facebook.com/magmacm