Identitate ultragiată
Adelina Ivan, Adriana Jebeleanu, Alex Mirutziu,
Olivia Mihălțianu, Pusha Petrov

Curatoare: Ileana Pintilie

Vernisaj: Sâmbătă, 17 octombrie
14:00 – 20:00


Popa Soare 26, Bucharest
www.ancapoterasu.com
Vă aşteptăm la deschiderea expoziţiei ”Identitate ultragiată” cu artiștii Adelina Ivan, Adriana Jebeleanu, Alex Mirutziu, Olivia Mihălțianu, Pusha Petrov, curatoare Ileana Pintilie, în data de 17 octombrie, între orele 14:00 – 20:00.

Ce a mai rămas astăzi, în era globalizării, din identitatea noastră europeană – iată o întrebare neliniştitoare, la care nu se poate răspunde spontan. Pentru a afla un răspuns trebuie să ne chestionăm pe noi înşine şi în acelaşi timp să analizăm diferitele date venind atât dinspre actualitate, cât şi dinspre spaţiul artistic contemporan.  

În perioada actuală, artiştii sunt cei care, în discursul lor orientat atât asupra sinelui, cât şi asupra societăţii, chestionează şi revelează multiple posibile identităţi. Pentru artiștii formați mai târziu, începând cu anii 2000, corpul a devenit un mediu mai subtil, din ce în ce mai prelucrat, tinzând spre o imagine cât mai armonioasă dar artificială. Multe dintre acțiunile din această perioadă sunt mediate de fotografie sau de film video și reprezintă modul de înțelegere și de raportare la identitatea de gen, de mediu sau exprimă exasperarea împotriva consumerismului, în ton cu angoasele societății actuale.

Grupul de artiști invitați pentru expoziția ”Identitate ultragiată” pune în discuție, aplicat, tema identității, îmbogățită cu varii nuanțe posibile, menită să-l introducă pe privitor în complexitatea ei subtilă și irațională în același timp. Fiecare dintre acești artiști aduce în dezbatere cel puțin o identitate sau chiar mai multe conjugate împreună.

Ileana Pintilie

Proiect realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte.

Proiectul expozițional este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Datorită contextului generat de pandemia COVID-19 vizita expoziției se va face în conformitate cu regulile stabilite de Ordinului de Ministru nr. 2855 din 15/05/2020.