La Muzeul de Artă Constanța se deschide în perioada 11 septembrie – 18 octombrie, expoziția „Maestrul și discipolul”, cu grafică de Nicolae Săftoiu donată muzeului, și lucrări realizate de Ion Drăghici, artist cunoscut și apreciat în peisajul artelor plastice contemporane, participant în proiectul „Pictori de azi la Balcic”.
Despre desenele, schițele și picturile lui Ion Drăghici se afirmă că sunt pline de linii viguroase, tăiate precis și rapid în albul intimidant al pânzei sau altui suport grafic care așteaptă izbăvirea prin artă. „Intimidant”, pentru că acest pictor cu înclinații spre arta monumentală mărturisește că totdeauna simte o panică în fața pânzei albe și imediat pune o tușă ori o linie ca să scape de teama aceasta. Expoziția este organizată de Muzeul de Artă și Fundația Pro Arte Constanța.

Graficianul Nicolae Săftoiu  (n. 28 martie 1935, Cozieni, Ilfov, d. 31 mai 2017, Lunca Gârții, Argeș) este cel care între anii 1991 – 2001 a desenat toate bancnotele României.
Urmează Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” (1952-1958). Din 1958 expune în țară la toate expozițiile de grafică. În același an devine membru al Fondului Plastic.
În 1961 devine membru al Uniunii Artiștilor Plastici (U.A.P.).
 
Expoziția este organizată de Muzeul de Artă și Fundația Pro Arte Constanța și va putea fi vizitată până pe 18 octombrie.