Rânduri din timpul pandemiei

Termen limită: 17 septembrie 2020

Asociația ”100% Playground” anunță lansarea proiectului ”Rânduri din timpul pandemiei”, care are ca scop documentarea impactului pandemiei asupra tinerilor și transformarea textelor scrise de aceștia în materiale de presă. Proiectul este susținut cu sprijinul finanțării obținute în cadrul programului StartONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Acesta se derurează în perioada septembrie – octombrie 2020 și se adresează tinerilor cu vârste între 14 și 35 de ani, dornici să-și împărtășească trăirile și perspectivele asupra perioadei de schimbări și provocări pe care o traversăm.

Dacă vrei să îți faci vocea auzită și vrei ca lumea să îți cunoască povestea de pandemie, trimite-ne textul tău, iar noi vom publica 16 dintre acestea (sub un pseudonim sau numele real) în presa online, în presa scrisă regională sau le vom difuza la radio.

Scopul proiectului este de a ne conecta prin intermediul poveștilor personale și a crea o comunitate în care împărtășirea experiențelor și comunicarea autentică sunt încurajate și sprijinite. Proiectul atrage totodată atenția asupra experiențelor și trăirilor tinerilor corelate perioadei de criză și incertitudine din societate.

Înscrierea textelor se poate face până la data de 17 septembrie 2020, la adresa: [email protected].

Pentru înscriere sunt necesare:

  1. Un text de 1-2 pagini care să reflecte felul în care trăiești această pandemie și te raportezi la schimbările apărute. Nu există niciun format impus. Rândurile pot fi sub formă de monolog, dialog, versuri sau orice alta metodă alegi să îți înșiri gândurile.
  2. O scurtă prezentare a autorului (nume, vârstă, număr de telefon, oraș și alte informații relevante).
  3. O imagine reprezentativă pentru textul transmis.
  4. Un pseudonim – în cazul în care dorești ca articolul apărut în presă să fie sub anonimat.

Dintre persoanele care vor trimite texte în cadrul acestui proiect, 12 tineri vor fi selectați pentru a participa în cadrul unui curs de scriere terapeutică. Scrisul are puterea de a transforma în concret ceea ce este vag, implicit, nespus. În cadrul atelierului ne vom apleca cu atenție și blândețe asupra acestor aspecte și vom face din scris aliatul nostru în gestionarea și înțelegerea stărilor emoționale. Cursul va avea loc în luna octombrie, în conformitate cu reglementările în vigoare în contextul pandemiei de COVID19. Participarea este gratuită.

_______________________________________

Mai multe detalii despre proiect și alte inițiative ale Asociației 100% Playground puteți găsi pe pagina de facebook: www.facebook.com/100playground/ sau pe site-ul organizației: www.100playground.ro/.

_______________________________________

Asociația 100% Playground este înființată în anul 2018, cu sediul în Întorsura Buzăului. Viziunea ei pleacă de la credința că există un drum pentru fiecare, iar misiunea 100% Playground este să contribuie la crearea unui context în care adevăratul potențial al participanților să poată fi atins.

_______________________________________

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.  Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere si institutiilor non-administrative.