Minuni tăcute

10-30 august 2020

August 10, 2020 – August 30, 2020

Muzeul de Artă Cluj-Napoca vă invită, în perioada 10-30 august 2020, la expoziția „Minuni Tăcute”, dedicată memoriei și moștenirii literare a marelui poet Reményik Sándor. 

Patriotismul, iubirea pentru Transilvania, admirația tăcută a peisajului transilvănean – acestea sunt cele mai proeminente teme în opera lui Reményik Sándor. Cei care împărtășesc pasiunea de a călători, cunosc cât de cât peisajele din Transilvania și sunt iubitori de poezii, cu siguranță vor fi cuceriți de latura mistică a lui Reményik Sandor. Însuși poetul este fermecat de mediului care îl înconjoară, sentiment ce-i îmbibă universul poetic. 

Între cele două războaie mondiale, intelectualii transilvăneni se refugiază în natură – de la Áprily Lajos, Dsida Jenő, pictorul Nagy Imre, Nagy István, până la Lucian Blaga. Călătorii externe și interne, voiaje, întâlniri, un chip care ascunde multe povești și memoria mistică a unei dimineți leagă imaginile care inițial pot părea îndepărtate una de cealaltă. Diferența dintre acestea este pur formală, mesajul fiind același.

Deschiderea oficială va avea loc miercuri, 19 august 2020, de la ora 15:30. Accesul va avea loc în conformitate cu prevederile legale privind limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.