Expoziția „Revelație“ a pictoriței Magdalena RĂDULESCU (1902-1983) este deschisă în perioada august – septembrie 2020, la Muzeul de Artă Constanța, etajul al treilea, în sala „Alexandru Ciucurencu“.

Aceasta reunește lucrări de grafică din colecția lui Cătălin Casperschi care se alătură picturilor din colecția Muzeului de Artă Constanța, cele mai multe dintre ele făcând parte din donația Cellei Serghi, bună prietenă a Magdalenei Rădulescu.

De la un an la zece ani, Magdalena Rădulescu trăiește, împreună cu părinții, la Constanța, marea și atmosfera orientală de acolo fiind probabil hotărâtoare în formarea viziunii despre lume a viitoarei pictorițe, ca și muzica elevată ascultată în casă. De altfel, la Constanța începe să picteze la vârsta de șapte ani, desenând tătăroaice, făcându-și autoportretul și descoperind ce ochi negri și pătrunzători are“, apare scris pe pagina de Facebook care îi este dedicată.

Și tot aici este subliniată legătura sa indisolubilă cu spațiul dintre Dunăre și Mare: „Când se va scrie biografia acestei femei-artiste, se va realiza una dintre cele mai curioase aventuri spirituale pornite din spaţiul dunărean. Şi aş zice mai curând dobrogean, deoarece Magdalena Rădulescu a fost o emanaţie a spiritului dobrogean, care a ţinut să rămână ca atare de-a lungul întregii sale vieţi. Cine va scrie despre ea va trebui să aibă în vedere acest lucru şi s-o trateze ca pe o creaţie a climatului dobrogean“.