Bunavestire cea de toate zilele la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București
 
În perioada 20 iulie-19 august 2020, Elite Art Gallery vă invită la expoziția personală a pictorului Horea Paștina, intitulată „Bunavestire cea de toate zilele”. Demersul expozițional reprezintă o revenire la evenimentul amânat în luna martie, cu titlul „Bunavestire”. Acesta urma să-și deschidă porțile pe data de 25 martie spre omagiul sărbătorii religioase. În acord cu încărcătura simbolică a evenimentului, selecția lucrărilor urmărește să ilustreze perpetuarea valorilor creștine prin semne de învățătură și ascultare așternute pe pânză cu bucurie, dăruire și evlavie.
Expoziția va fi deschisă publicului începând de luni, 20 iulie, ora 11.00, cu respectarea tuturor prevederilor care se impun în starea de alertă. Evenimentul nu va fi însoțit de o deschidere oficială convențională, aspect care va fi compensat cu apariții online.
 
„Spiritul Bunei-Vestiri dăinuiește veșnic prin rugăciunea „cea de toate zileleˮ. Crâmpeie ale eternității modelate pictural prin lumină își arată unicitatea prin puritatea florilor de crin. Fragilitatea naturii cu însușiri simbolice distincte copleșește albul pânzei cu sinceritatea unui văzut lipsit de secrete. Câmpiile scăldate în soare depășesc limitele închipuite și te poartă pe tărâmuri neprihănite unde natura adoptă un chip divin. Grădinile surprind o intimitate nebănuită, tăinuite de tot și de toate răspund nevoii de liniște și tihnă. O urmă de așteptare se zărește în împrejurimi paradisiace unde prezența umană este înlocuită de o prezență divină sugerată de porumbelul alb aflat în centrul privirii. Când atenția se îndreaptă spre spații închise, răzbate intimitatea atelierului unde suntem tentați să ascultăm sunetul pianinei sau al viorii și să privim obiecte cu însușiri aproape metafizice. Astfel, în fiecare lucrare semnată de pictorul Horea Paștina registrul de interpretare își extinde orizonturile spre căi întipărite de credință  și dezlegate prin smerenie”.  
Ana Traci-Neagoe, curator
 
Horea Paștina (n. 1946, Alba Iulia) își construiește o activitate fructuoasă în jurul grupului Prolog în calitate de co-fondator alături de Paul Gherasim, Constantin Flondor și Mihai Sârbulescu. Absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescuˮ, la clasa profesorului Alexandru Ciucurencu, Horea Paștina se remarcă de-a lungul anilor prin numeroase expoziții personale în țară și în străinătate, precum și prin prezența activă în cadrul expozițiilor de grup. Cu lucrări în colecții private, galerii și muzee, artistul este premiat în repetate rânduri iar în anul 2004 este decorat cu Ordinul Meritul Culturii (în grad de ofițer) și în anul 2010, la Alba Iulia, cu distincția „Crucea Arhiepiscopalăˮ.
 
Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 20 iulie-19 august 2020la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București.
 
Elite Art Gallery are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani, prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne precum și ale unor valori deja consacrate. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, muzicii dar și proiecte educaționale.