Sărbătorită în ţara noastră, dar şi în comunităţile româneşti din întreaga lume la data de 24 iunie, intrată în programul anual al muzeelor şi instituţiilor culturale din ţară şi străinătate, Ziua Internaţională a Iei reprezintă cadrul perfect pentru deschiderea expoziţiei T.I.! – Culoare și poveste de iubire, o expoziţie de artă şi obiect, purtând semnătura artistei Teli Iacşa (Teofilia Juravle).

Un nou proiect de suflet, marca Rotenberg-Uzunov Art Gallery!

Evenimentul va avea loc marți 30 iunie 2020, începând cu orele 18:00, la Galeria Rotenberg- Uzunov, strada Constantin Esarcu, nr.1.

Expoziția este deschisă în perioada 30 iunie – 15 iulie 2020, de luni-vineri, între orele 14:30 – 19:30  și duminică, între orele 12:00-17:00. 

Acronimul T.I.! nu înseamnă doar iniţialele numelui său. El poartă un simbol mult mai profund, aproape magic! Două cuvinte, pe care fiecare dintre noi am dorit să le auzim cel puţin o dată în viaţă!

T.I.! înseamnă TE IUBESC!  

Ca o declaraţie niciodată sfârşită, de dragoste pentru oameni şi artă, exprimată cel mai adesea prin universul ei artistic, plin de bucurie și lumină, plin de culoare și poveste.  Fiecare dintre cele 15 lucrări de pe simeza Galeriei Rotenberg-Uzunov,  reprezintă trăirea unei poveşti din viaţa sa reală.

Fie că sunt picturi pe sticlă sau realizate în tehnica colajului, ele ilustrează o parte din sufletul artistei, descifrat, uneori, doar cu ajutorul limbajului vizual plastic.

Tema predilectă a creaţiei sale de până acum îşi are rădăcinile în arta populară românească, în care se îmbină armonios moștenirea artistică a omului simplu cu meşteşugul cultivat al artistului plastic.