#Contactless Art Wall

Proiect on-line – partea a doua/ aprilie 2020

Galateca &NeoArt Romania                               

#Contactless, cea mai recentă expoziție inițiată de galeria Galateca este un proiect adaptat condițiilor actuale de distanțare socială, un proiect ce se desfășoară on-line, cu activări și discursuri despre și cu artiști. Inițial, #Contactless a reunit 6 artiști, 6 discursuri diferite, 6etape diferite din istoria Galateca, un experiment generator de interacțiune. Cei șase artiști fac parte din portofoliul Galateca, fiecare lucrarea participând fie la un proiect solo, fie la expoziții de grup găzduite în galerie.

Artiștii aleși împreună cu Anca Boeriu au fost Richard Scott, Liliana Mercioiu, Ingrid Cosma, Andrei Iulian Anghel, Bogdan Cazacincu, Vlad Tenu.

Apoi proiectul s-a dezvoltat pe măsură ce situația de urgență și pandemia Covid 19 s-a prelungit, prezentând un artist pe zi.

După primele trei săptămâni #Contactless devine o platformă on-line de susținere a artei contemporane.

Astfel, începând cu luna aprilie, inițiem partea a doua, #Contactless art wall, lansând un apel de proiecte pentru artiști, care se va incheia pe 17 aprilie, ora 24. 

Ne dorim să curatoriem proiecte reprezentative pentru arta contemporană, dar și pentru perioada dificilă pe care o traversăm. Arta trebuie să rămână un catalizator al emoțiilor, un generator de sentimente pozitive, să dea forță și să rămână conectată la realitate.

Cu susținerea Expo Arte lansăm  #Contactless Art Wall, un proiect ce va cuprinde o selecție din lucrările trimise, filme sau imagini reprezentative, animatii sau stari,  curatoriate de echipa Galateca și care vor fi expuse în spațiu virtual, într-un concept inovator, pe site, facebook și instagram, zilnic la aceeași ora.

Săptămânal vom iniția o serie de art talks, la care vor participa atât artiști care sunt deja o prezenta importanta le scena culturala, cât și artisti emergenti pe care îi invităm să interacționeze cu publicul on-line, o dată pe săptămână, sambata, la aceeasi ora.

Proiectul isi propune sa faciliteze cunoașterea unor interesanți artiști contemporani români, o radiografie a evoluției artei în România în ultimii 30 de ani realizată chiar de ei, artiștii contemporani, percepția individuală și influența pe care o are solitudinea asupra creației și cum percep izolarea.

Împreună cu Expo Arte si AQUA Carpatica oferim câteva premii surpriză, pe  care le vom dezvălui la inceperea expozitiei, pe 18 aprilie, iar pe măsura ce proiectele on-line sunt descoperite de către public vom adăuga si noi parteneri care doresc să sustină acest demers.

https://www.facebook.com/events/2451887765122646/

#Contactless Art Wall

partea a doua – aprilie 2020

proiect expozitional on-line 

Apel de proiecte pentru artisti

Suntem in izolare, dar creativi: fii parte din proiectul expozitional on-line  #Contactless Art Wall !

Trimite imagini/filme/aminatii cu cele mai recente sau cele mai interesante lucrari ale tale, un statement si o stare. 

Proiectele selectionate vor fi expuse în spațiul virtual, într-un concept inovator, precum si pe facebook si instagram, pentru a fi descoperite zilnic la aceeasi ora.

Aplica pana pe 17 aprilie, ora 24.00 pe [email protected], astfel: 

– la SUBIECT: #Contactless Art Wall + NUME 

ideea #contactless  – efectul artei in conditiile interactiunii online, 2-3 imagini cu lucrari noi sau considerate potrivite pentru tema si/sau imagini cu stari, ambient sau din lucru, animatii, filme de maxim 3-5 minute

–  imaginile cu rezolutie buna (ideal 300 dpi) cu lucrarea/lucrarile trebuie sa fie insotite de un statement scurt, maxim o jumatate de pagina A4

– o scurta biografie scrisa si ideal ar fi insotit de prezentari video de maxim 2-3 minute ale artistilor sau un portret

– lucrari pot fi de toate tipurile: pictura, sculptura, grafica, arte aplicate si design, foto-video, animatie, arta digitala, performance, sunet etc

– conditii: imagini ale lucrarilor de rezolutie foarte buna, lucrarile sa aiba detalii despre tehnica, an etc.  si sa nu faca parte din colectii private

Durata expozitie virtuala, partea a doua – 1 luna 

Proiect initiat si organizat de Galateca si realizat cu sprijinul ExpoArte, Neo Art Romania si Aqua Carpatica