luni, 6 aprilie 2020, ora 18.00

Artist talk de luni: Részegh Botond

Artistul plastic Részegh Botond a absolvit Universitatea de Arte din București, la clasa de grafică a maestrului Mircia Dumitrescu. În prezent este director artistic al Galeriei Új Kriterion din Miercurea Ciuc, galerie cu care în anii trecuți am organizat mai multe expoziții, cea mai recentă fiind expoziția de fotografii Bartis Attila: Pe insule, prezentată la Muzeul Național de Artă al României, precum și la Galeria Új Kriterion din Miercurea Ciuc.

Részegh Botond a avut mai multe expoziții individuale: Centrul Cultural Palatele Bâncovenești (Mogoșoaia), Muzeul de Artă (Timișoara), Festivalul Internațional de Teatru Interferențe (Cluj), Várfok Galéria (Budapesta), Gallery MC (New York), Galeria ICR (Viena).

În activitatea sa a colaborat cu importanți oameni de cultură și știință maghiari, prezentați și de Institutul Balassi, precum fizicianul Barabási-Albert László, scriitorul Dragomán György sau scriitorul Totth Benedek.

Luni, la ora 18.00, Részegh Botond ne va povesti despre atelierul său, lucrările lui actuale și Galeria Új Kriterion din Miercurea Ciuc.