Ca urmare a extinderii epidemiei virale cu Covid-19 şi a recomandărilor oficiale în privinţa luării de măsuri de prevenţie, Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) anunță închiderea temporară a tuturor expozițiilor pe întreaga perioadă a stării de urgență.

În aceste condiții, invităm publicul să transforme autoizolarea în oportunitate și să viziteze expozițiile virtuale ale muzeului, printre care se numărăː Columna lui Traian, România în Marele Război, Felix Terra, SEMPER UNITI – Centenarul Marii Uniri, Fețele noi ale armelor vechi, O experiență europeană. Moștenirea istorică și culturală a germanilor din România, Muzeul Jucăriilor și Ștefan cel Mare. Din istorie în veșnicie. Acestea sunt disponibile pe Muzeul Virtual www.muzeulvirtual.ro, dar și pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/MNIRpage/.

De  asemenea, MNIR  pune  la dispoziția iubitorilor de istorie, dar nu numai, acces digital la o serie de proiecte deosebit de interesante și de valoroase, precumː iMAGO Romaniae http://imagoromaniae.ro/, Capodopere 2019 http://www.capodopere2019.ro/, Marele Război https://www.marelerazboi.ro/, Comunismul în România https://www.comunismulinromania.ro/, Galeria Portretelor https://galeriaportretelor.ro/, Oameni, locuri și comori http://www.oamenisicomori.ro/, Arhiva documentară Octavian Iliescu https://www.numismaticaoctavianiliescu.ro/, Muzeul Virtual al Unirii https://www.mvu.ro/index.php/en/home/.

Proiectele pot fi accesate pe site-ul MNIR https://www.mnir.ro/.