Muzeul de Arta Timisoara – Palatul Baroc vă invită să participați la vernisajul expoziției de litografii, a lui OTTO DIX – Învățătura Sfântului Matei. Evenimentul are loc marți, 18 februarie, de la 18:00!

Otto Dix a fost un pictor, desenator și gravor considerat unul dintre cei mai importanți artiști plastici germani ai secolului XX. Litografiile, cuprinse în expoziția de la Muzeul de Artă din Timișoara, oferă o interpretare proprie a învățăturilor Sfântului Matei.” În ce măsură mai suntem creștini?” – aceasta e întrebarea pe care Otto Dix o adresa lumii în deceniul în care politica nazistă era în plină ascensiune în Germania.

Expoziția lui Otto Dix de la Timișoara include 40 de piese în alb-negru și este organizată de Muzeul de Artă Timișoara în colaborare cu Merkur Plus Cluj-Napopca. Curator este cunoscutul colecționar Thomas Emmerling, iar co-curator, muzeograful și artistul Claudiu Toma. Colecția domnului Thomas Emmerling – cunoscut colaborator al Muzeului de Artă Timișoara – include creații ale unor mari artiști precum: Albrecht Dürer, Rembrandt van Rijn, Vincent van Gogh, Pierre-Auguste Renoir, Henri Matisse, Salvador Dalí, Joan Miro ș.a.

Expoziția de litografii Otto Dix, Învățătura Sfântului Matei va fi deschisă în sălile de la parterul Palatului Baroc în perioada 18 februarie – 18 martie 2020, putând fi vizitată de marți până duminică, între orele 10:00 – 18:00.