15 – 29 februarie / Program non-stop, vitrina se află la stradă pe bd. Carol nr. 53.
Vernisajul va avea loc pe 15 februarie de la ora 19.00 și va cuprinde o expoziție în Casa Carol.

Schoppel Cut ilustrează printr-o poezie vizuală subiectul spaimei și al dezgustului simțite de creator față de cel abandonat.

Izgonirea din SeRAI reprezintă o alungare a marginalizaților: a celor minoritari etnic, a mamelor singure, a desfrânaților sau îndrăgostiților, a celor nemulțumiți de corpul lor sau a celor care se necinstesc prin venerarea orașului. Outsiderul este respins din cauza înfățișării, a obiceiurilor, însă nevoia de a găsi sensul condiției umane privind prin ochii inchizitorului social devine miza expoziției.

Seria de lucrări este o călătorie în propriul corp, printre propriile taxări primite din partea comunității, din dorința de a descoperi ce e corect sau greșit, indiferent de ocheanul istoriei. O colecţie de vise, conflicte şi întrebări sau o întoarcere la imagine prin care putem da chip trecutului, memoriei personale, vieţii urbane sau bucolice. O tehnologie a amintirii construită prin tăiat şi lipit hârtie, ca o formă de rezistenţă împotriva libertăţii date de digital, o punte între tradiţii artistice şi fantezii freudiene preocupate de pierdere, obiecte ale dorinţei şi teme subversive care bântuie prezentul, fie ele sociale, fie politice sau pur și simplu contrastele propriei culturi și propria ambivalenţă.

Text Carla-Francesca Schoppel
__________
CELULA DE ARTĂ este un proiect realizat de către membrii hab-ului cultural Casa Carol cu scopul de crea un dialog nonconformist între obiectul de artă și privitor. Un proiect independent ce vine în sprijinul creaţiei contemporane în ariile tematice ale artelor vizuale.

Celula își propune să evadeze din spațiul clasic al galeriei pentru a interactiona cu un public nou. Incurajează dezvoltarea de noi forme de expresie artistică accesibila zilnic pentru publicul stradal.
Spațiul este o vitrină ce se poate vedea de pe Bulevardul Carol la nr. 53, un loc unde te poți opri câteva minute din drumul tău pentru a vedea artă.