Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală publică anual „Revista Muzeelor”, una dintre cele mai vechi publicații periodice în peisajul editorial și muzeal românesc a cărei apariție a fost constantă încă din 1964. Recent, echipa de redacție a „Revistei Muzeelor” a pregătit noul număr al publicației, dedicat tematicilor: Muzeele ca platforme culturale: viitorul tradiției, Studii de audiență și profiluri de vizitatori.

În același timp, în perioada 23 septembrie – 31 octombrie, Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală a organizat Concursul de fotografie „Patrimoniu100” pentru echipe de elevi (ciclul gimnazial și liceal) și cadre didactice, cu tematica obiectivelor de patrimoniu imobil. Concursul de fotografie a făcut parte din activitățile ediției 2019 a proiectului „Patrimoniu100.Patrimoniu pentru următorul secol”, ediție co-finanțată de către Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

În Concurs, au fost înscrise peste 150 de fotografii și, pe această cale, vrem să mulțumim tuturor elevilor și cadrelor didactice care au răspuns cu mult interes și multă dedicare entuziasmului nostru! Pe data de 5 noiembrie, a fost publicată lista câștigătorilor și finaliștilor Concursului pe care o puteți consulta chiar aici: https://patrimoniu100.ro/castigatorii-concursului-de-fotografie-patrimoniu100″/

Acestea fiind spuse, ne-am gândit să încheiem anul cu un eveniment dedicat celor două proiecte. Avem deosebita plăcere de a vă anunța că evenimentul de lansare a publicației anuale „Revista Muzeelor” și festivitatea de premiere a fotografiilor finaliste în Concursul „Patrimoniu100” vor avea loc marți, 17 decembrie 2019, în Foaierul Aulei din incinta Ministerului Culturii (Bulevardul Unirii, nr. 22, sector 3, București, intrarea din Bulevardul Mircea Vodă), începând cu ora 13:00.

https://www.culturadata.ro/lansarea-publicatiei-revista-muzeelor-nr-1-2019-si-evenimentul-de-premiere-a-fotografiilor-finaliste-inscrise-in-concursul-patrimoniu100/