Secret Garden – Alina Aldea

14 Decembrie 2019 – 04 Februarie 2020

Vernisaj:  Sâmbătă, 14 Decembrie 2019, ora 17:00

Locaţie: Centrul Cultural “Palatele Brâncoveneşti” – Galeria Cuhnia, Str. Valea Parcului, nr.1, Mogoşoaia


Centrul Cultural “Palatele Brâncoveneşti” invită la expoziţia personală “Secret Garden” (“Grădina Secretă”) semnată Alina Aldea, curator Diana Dochia. Vernisajul va avea loc Sâmbătă, 14 Decembrie 2019 începând cu ora 17:00, la Galeria Cuhnia, Str. Valea Parcului, nr. 1, Mogoşoaia. Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 14 Decembrie 2019 – 04 Februarie 2020.

Alina Aldea îşi gândeşte proiectele artistice în cadrul unui limbaj minimalist conceptual. Instalaţiile impresionante ca dimensiuni ale Alinei Aldea sunt concepute adesea într-un dialog permanent cu spaţiul expozițional. Din acest motiv, deşi există elemente similare, ele au o versatilitate infinită, atât ca mod de prezentare, cât şi ca manieră de interpretare. Jocul cu privitorul, imersarea acestuia în cadrul instalaţiei, prin care, adesea, se poate pătrunde sau se poate interacţiona, devine o constantă în creaţia artistei.

“Secret Garden” (“Grădina Secretă”) este, ceea ce putem numi o expoziţie site-specific, ce se compune dintr-o serie de desene, o instalaţie din oglinzi, blană şi pufi de mari dimensiuni şi o mini-instalaţie vegetal- geometrică.

Spaţiul pe care Alina Aldea îl ia în stăpânire este gândit architectonic; este un spaţiu marcat de o experienţă citadină, care se supune unor dispuneri sistemice şi unor rigurozităţi matematice.

Curator: Diana Dochia

 

Născută in 1974 la Tăşnad, România, Alina Aldea este absolventă a Universităţi de Arte Bucureşti, secţia sculptură. În descursul timpului artista a particpat în cadrul unor manifestări internaţionale importante, cum sunt Bienala de la Florenţa din 2017 sau Festivalul Internaţional de Artă Experimentală de la Veneţia din 2016. Începe să expună în mod frecvent încă de la sfârşitul anilor 1990 şi începutul anilor 2000 în diverse expoziţi personale şi de grup. În 2011 i se conferă titlul de doctor în arte vizuale în cadrul Universităţii de Arte Bucureşti. Lucrările sale se regăsesc în importante colecţii private şi publice şi în colecţia permanentă a Muzeului Naţional de Artă Contemporană (MNAC), Bucureşti, România.

Susține activitatea Modernism.RO printr-o donație.