Fabrica de Pensule vă invită joi, 17 octombrie 2019, începând cu ora 18:00, la vernisajul expoziției The Museum Affair. Exerciții de grefare a spațiului muzeal clujean, care va avea loc la Muzeul de Istorie a Transilvaniei. Expoziția prezintă o selecție de lucrări noi și recente ale artiștilor Alina Andrei, Răzvan Anton, Maria Balea, Dragoș Bădiță, Radu Cioca, Teodora Cioca, Duo van der Mixt, Oana Fărcaș, Robert Fekete, Cristina Gagiu, Mihaela Hudrea, Mihai Iepure-Górski, Lucian Indrei, Thea Lazăr, Mirela Moscu, Ciprian Mureșan, Musz, Flaviu Rogojan, Cristian Rusu și Șerban Savu, artiști din comunitatea Fabricii de Pensule.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 17 octombrie – 13 decembrie 2019, în incinta celor patru muzee partenere: Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Etnografic al Transilvaniei, Muzeul Zoologic UBB și Muzeul Botanic UBB.

Evenimentul va fi precedat de un tur ghidat gratuit, joi, 17 octombrie 2019, începând cu ora 16:00, cu pornire de la Muzeul Botanic din cadrul Grădinii Botanice. cuprinzând toate locațiile expoziției.

Program tur ghidat:

16:00 Întâlnire la intrarea în Grădina Botanică
16:00 – 16:30 Vizitarea Muzeului Botanic UBB
16:30 Pornire c
ătre Muzeul Zoologic UBB
16:45 – 17:15 Vizitarea Muzeului Zoologic UBB
17:15 Pornire c
ătre Muzeul Etnografic al Transilvaniei
17:25 – 17:50 Vizitarea Muzeului Etnografic al Transilvaniei
18:00 Vernisaj la Muzeul Na
țional de Istorie a Transilvaniei

 

Evenimentul face parte din proiectul „Riveranii la muzeu – inserturi în muzee locale” și propune o serie de expoziții de tip insert ce vor permite publicului să descopere, printre exponatele obișnuite din muzeele științifice, ocurențe artistice diverse, adaptate la noul context. Artiștii au fost invitați să dezvolte lucrări noi sau să adapteze lucrări existente, ca și răspuns la exponate de tip științific pe care în mod simbolic le iau în adopție. Efectul este unul dublu: exponatele „adoptate” de către artiști sunt la rândul lor decontextualizate și recontextualizate prin punerea în dialog cu piesele artistice. Prin aceste intervenții, proiectul facilitează interacțiunea publicului cu colecțiile permanente ale muzeelor, propunând o schimbare de format și de perspectivă în ceea ce privește oferta culturală obișnuită a acestora. 

Organizator: Fabrica de Pensule

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca.

Eveniment Facebook Expoziție: https://www.facebook.com/events/956632491336038/

Locațiile expoziției:

Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei

Str. Constantin Daicoviciu nr. 2 https://www.mnit.ro 

Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Palatul Reduta, Str. Memorandumului 21 https://www.muzeul-etnografic.ro/ro 

Muzeul Zoologic

Str. Clinicilor, nr. 5-7 https://muzee.ubbcluj.ro/muzee/muzeul-zoologic 

Muzeul Botanic

Strada Republicii, Nr. 42 https://muzee.ubbcluj.ro/muzee/muzeul-botanic

 

Mulțumiri speciale angajaților instituțiilor partenere și celor care au contribuit la realizarea acestui proiect.