Cu ocazia Zilelor Bucureștiului Medieval – 560 de ani de atestare documentară, în perioada 16 septembrie – 1 octombrie 2019 va fi deschisă expoziția Ipostaze Medievale – Revalorificări contemporane, în cadrul celei de-a XII-a ediții a Salonului Național de Artă Medievală, la ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, etaj – sălile Coloane, Gabroveni și Lipscani. 

Evenimentul este organizat de Fundația Culturală ZIDUL și UAPR în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București. 

Peste 100 de artiști prestigioși prezenți în cadrul expoziției Ipostaze Medievale – Revalorificări contemporane expun lucrări inspirate din iconografia creștină a secolelor IV-XIV, realizate în tehnici artistice și decorative consacrate în perioada medievală bizantină, romanică și gotică.

Ajunsă la a XII-a ediție, expoziția evidențiază, prin revalorificări anuale, atât patrimoniul românesc de artă și de arhitectură medievală, cât și pe cel european, prin decriptarea simbolisticii ca sursă inepuizabilă de inspirație creatoare. Iconografia creștină transcende toate domeniile culturii mondiale, având ca punct de plecare și de consolidare „Mileniul de Aur” bizantin, Creștinismul fiind cunoscut drept o religie a cărții care luminează calea și care înnobilează viața oamenilor, în căutarea sensurilor existenței în Iubire, Adevăr și Frumos.

Vernisajul va avea loc joi, 19 septembrie 2019, de la ora 17:00 sub bagheta criticului de artă Marius Tița. 

În program: recital de poezie și muzică de inspirație medievală.

Concluzii de final cu criticul Marian Nencescu: marți, 1 octombrie 2019, de la ora 17:00.

Parteneri media: TVR, București TV, Senso TV, Trinitas TV, Radio Romțnia Internațional, Radio România Cultural