Asociatia Soleil de l’Est, mesager al picturii contemporane române în Franta si în alte tari UE, cu ocazia celebrarii a 25 ani de activitate, organizeaza expozitia:
PICTORI  ROMÂNI  PE  SIMEZE  EUROPENE, Galerie Neuve, Centre de Vie Sanitas, 10 Place Neuve, 37000 Tours.
 
In cadrul acestei expozitii prezentam lucrari realizate de: Dorin Baba, Nicolae Blei, Ilie Boca, Horea Cucerzan, Cornel Dragan, Ion Grigore, Nicolae Iorga, Ana-Ruxandra Ilfoveanu, Stefan Pelmus, Teodor Vescu. Toti acesti pictori au participat la rezidentele de artisti conduse de Soleil de l’Est în Franta, pe urmele marilor maestri ai impresionismului si post. Am gazduit pictorii nostri în doua regiuni: Valea Loarei cu centrele culturale Orléans si Tours, si cu celebrele castele, si cu Barbizonul lui Grigorescu si Andreescu. Alta regiune este Catalonia franceza cu celebrul Collioure, leagan si capitala mondiala a fovismului. Pictorii nostri, cu asistenta asociatiei Soleil de l’Est, au beneficiat din plin.
 
In cei 25 ani de activitate Soleil de l’Est a condus peste 150 manifestari culturale, atât în Franta, orasele Tours, Orléans, La Rochelle, Poitiers, Collioure, Fondettes, si bineînteles Paris, unde am organizat expozitii în prestigioase locatii : Fondation Taylor Paris Montmartre, Cité Internationale des Arts, Fondation Christiane Peugeot, cât si în alte capitale europene precum Bruxelles, Haga, Viena, Roma, Bratislava, Aarhus în Danemarca, Sofia si bineînteles la Bucuresti, aproape în fiecare an.
 
Un capitol deosebit îl reprezinta editarea de albume de arta si cataloage anuale si de expoozitie, în total 16 titluri de carte. Mentionam cele 2 volume “Présences de la peinture contemporaine roumaine en France avec Soleil de l’Est” si “Soleil de l’Est vingt ans d’activité” aparut în anul 2015. Toate aceste carti de arta au fost lansate, fiecare la timpul sau, în acompaniament cu expozitii de pictura, în prestigioase locatii nationale si europene.