„La Masă“ este o expoziție având ca temă „alimentele” sau, direct vorbind, hrana noastră cea de toate zilele. Evenimentul este organizat cu ocazia Programului „Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019” şi este realizat cu sprijinul Forumului Cultural Austriac din București și al EUNIC România. Artiști provenind din țări care au influențat bucătăria Transilvaniei vor expune lucrări din cele mai diverse la Aeroportul Internaţional din Sibiu, începând cu 15 aprilie. Fotograful austriac Klaus Pichler atrage atenţia asupra modului în care, adesea, ne raportăm la mâncare în societatea europeană, Patrizia Casagranda (Italia) prezintă sculpturi din ipsos si lemn vopsit – viziuni inedite ale estetismului alimentar. Li se alătură fotografii ale artiștilor János Eifert (Ungaria) și Nicolas Friess (Franța), dar picturi de Albert Sofian (România), Evanghelia Taka (Grecia) și Ingrid Weiszman (Germania) – tot atâtea imagini neaşteptate ale hranei, ce vor putea fi privite de cele aproximativ 1 milion de persoane ce vor vizita Aeroportul din Sibiu până la sfârşitul anului.

„Estetica si creativitatea fac parte din viața noastră, așa că arta trebuie să fie o componentă a fluxului cotidian“, spune curatorul expoziției, Thomas Emmerling. Până pe 3 mai, opere ale aceloraşi artişti vor fi expuse şi la Kunsthaus 7B din Cisnădioara, în paralel cu expoziția de la aeroportul din Sibiu. Începând cu data de 22 mai şi până la sfârșitul anului, o a doua parte a expoziţiei „La Masă” va fi expusă la Aeroportul din Cluj-Napoca.

Vernisajul expoziţiei „La Masă”: 15 aprilie, Aeroportul din Sibiu
https://www.facebook.com/events/2290853364522855/