Art Yourself Gallery găzduiește expoziția artiștilor Sorin Purcaru din Iași și  Liviu Mihai din București în perioada 1-30 noiembrie 2018.

Vernisajul a avut loc joi, 1 noiembrie, ora 18:00.

*

 

 

*

Transformatiuni continue / SORIN PURCARU – sculptură, acuarelă

Art is for me freedom to do what I want as I want.

„Posibilitatea de a mă exprima liber, de a-mi construi lumi populate de ființe imaginare, jumătate oameni, jumătate altceva, reprezintă pentru mine o condiție indispensabilă a creației.

Îmi place să observ realitatea obiectivă prin oglinda propriei subiectivități.

Născuți la granița dintre materie și energie, din interacțiunea focului cu metalul, oamenii mei se definesc în lumina intuițiilor, a scânteii generatoare de structuri volumetrice expresive. Ei poartă deopotrivă amprenta mea, precum și pe a celui ce le privește.”

 

*

Downloading current memory / LIVIU MIHAI – pictură

Downloading current memory / LIVIU MIHAI – pictură

„Proiectul acesta nu este atât de unitar ca celelalte la care am lucrat, nici nu am vrut să fie pentru că nu am gândit doar un proiect, nu am cercetat o temă anume, mai multe chiar. Procesul creației a fost foarte organic și mai puțin sistematizat, e o selecție de lucrări făcute în ultimul an și jumătate. Temele sunt destul de diferite între ele și sunt preocupări ale mele de ordin interior care revin în actualitate sau sunt procese prezente transpuse în materie picturală. Făcându-mi o autoanaliză, observam cum memorii foarte vechi revin în conștient și mă fac să le reconsider artistic. Motivul câinelui sau compozițiile cu bibelou sunt elemente ale copilăriei de fapt, profunzimea memoriei fiind foarte vastă, substraturile sunt numeroase. Un amestec de memorii vechi, politică actuală, îngrijorare spirituală, sexualitate, fatalitate, temeri și speranțe, sunt toate adunate ca într-un cuptor bine închis care le frământă, iar creierul încearcă să stabilească conexiunile dintre ele și poate să le explice. Neliniștea și frica de un pericol iminent nu este personală, ea există în conștiința comună, eu mi-o manifest doar în felul meu. Se poate așeza confuzia de multe ori, informația e multă și greu de subordonat. Recomand hardurile externe.”

Art Yourself Gallery – Bd. Dacia 51, etaj 1 , București

 

fotografii: Lucian Muntean