Luni, 29 octombrie 2018, la aniversarea zilei de naștere a Reginei Maria, Muzeul Național Cotroceni deschide la ora 18.00, în Salonul Cerchez, expoziția de design de mobilier „Regina Maria, ambasador irezistibil al artei și istoriei românești. Aceasta face parte dintr-un proiect mai amplu cu același titlu, realizat de Asociația Forums și Muzeul Județean de Istorie Brașov, în parteneriat cu Muzeul Național Cotroceni, Muzeul Național Peleș, Muzeul Național Bran și Universitatea Transilvania Brașov, proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Expoziția este rezultatul oportunității oferită artiștilor și studenților activi în domeniul design-ului de mobilier de lemn de a călători pe urmele Reginei Maria, aceștia documentându-se în locurile reprezentative pentru stilul reginei – Muzeul Național Cotroceni, Muzeul Național Peleș și Muzeul Național Bran. Această acțiune a fost concretizată prin realizarea proiectelor de design de obiect și chiar a unor piese  de mobilier din lemn, având ca tematică reinterpretarea stilului Regina Maria.

Expoziția deschisă publicului la Muzeul Național Cotroceni, în perioada 30 octombrie – 11 noiembrie 2018, cuprinde o selecție de fotografie istorică, selecții din expoziția documentară, precum și piesele realizate de grupurile proiectului și povestea designului acestora.

Parteneri media: TVR, Agenţia Naţională de Presă Agerpres, Radio România, Radio România Cultural, Radio România Actualităţi, Radio România Internaţional, Radio România Bucureşti FM, Rador, HYPTV, Diplomat Club, Traveller Magazin, ArtOut, Fundaţia Culturală “Magazin Istoric”, Historia, Radio Trinitas, Q Magazine, Revista Timpul.