Pe 20 și 21 octombrie 2018 vă dăm întâlnire la Palatul Telefoanelor București pentru cea de-a patra ediție a târgului anual MATERIA, unde zeci de designeri autohtoni, noi creativi emergenți, alături de designeri internaționali vin pentru a îți arata rezultatul unui lucru făcut manual, din pasiune și pentru a expune noile lor colecții, din piele, pentru 2018 / 2019, în premieră!

MATERIA este primul târg de design în piele, care își propune să devină o platformă și să construiască o comunitate în jurul designerilor și creatorilor, care lucrează în piele, sau au ca material principal de creație, pielea. Unul dintre obiectivele principale este de a crea o scenă și un context, de a facilita accesul publicului la designeri români pentru o întâlnire implicită.

Pentru a crea un context cât mai favorabil acestei întâlniri, miercuri, pe 10 octombrie la QREATOR by IQOS, organizăm Vernisaj Materia – Urban Leather, în urma concursului lansat în luna august. O provocare creativă, de a crea un obiect inovativ, din piele, care să aibă două caracteristici principale: versatilitate și ingeniozitate, ambele privite din perspectiva unei persoane urbane. Miercuri, în cadrul expoziției, putem admira toate obiectele înscrise și vom anunța și câștigătorul!

În ediția de anul acesta MATERIA – târg de design în piele aducem o selecție de culori și texturi de la branduri, precum:

Abraham, Aliane, Artefact Room, Atelier Nichita, atelier437, Atribut, Carmenittta, Cătălin Onocan, Climent Art, DaDa, Dia, Editha, Lupea Florin, Limbovici, Giulia Boccafogli, Karakter, Koja Concept, Laura Olaru, LeDot, Lemnia, Lia, Lucia Olaru, Lucienne, luvers, LUWA LEATHER, Lyria, Milissimo, MOTA, Oana, Lupaș, Otilia Flonta, Rena, Sebastian Roncea, Simona Albu, ZIG Leather, Snob.

 

 

Ei au răspuns pozitiv la provocarea de creativitate și au realizat colecții în premieră pentru acest eveniment, iar noi ne păstrăm misiunea de a descoperi și de a promova nume noi și ne bucurăm de  oportunitatea de a susține și de a crește industria creativă de design.

 

Dacă designerii vin cu colecții special realizate pentru MATERIA, noi ne dorim să îi încurajăm și să contribuim la educarea și dezvoltarea lor profesională și recunoaștem cele mai bune creații, oferind premii în valoare totală de 6000 EUR.

 

Molecule F a fost alături de noi încă din prima ediție și după trei ani, am luat decizia de a duce ‘Premiul Molecule F’ la alt nivel și să îl transformăm în ‘Bursa Molecule F’, adică o prezență de șase luni pe site și o integrare în cea mai bună selecție de designeri, servicii de promovare constantă și consultanță pe fashion, business și PR din partea brandului.

 

Un alt premiu oferit designerilor câștigători constă într-un un curs de design genți livrat de Otilia Flonta și un curs de design pantofi, al cărui profesor este Alexandru Adam.

 

Cu siguranță, nu va lipsi deja bine cunoscut premiu al publicului, al cărui câștigător va primi un produs din partea designerului, ales cel mai popular în cadrul celor două zile de eveniment. “Premiul Publicului” reprezintă o confirmare directă și sinceră pentru brand, că obiectele sale nu au trecut deloc neobservate.

 

MATERIA este un târg platformă setat pe creativitate în piele. A dori să promovezi creativitatea și autenticitatea este o provocare. La MATERIA, pe lângă creativitate, ne dorim să punem accent pe manufactură de calitate, concepte personale și pe un slow aproach în fashion. Pe susținerea antreprenorului și vizibilitatea lui. Alegerea celor mai creativi și impulsionarea lor prin mecanisme, ca premii și burse. Am reușit cu AUTOR și bijuteria contemporană, continuăm cu MATERIA și pielea, acest material omniprezent în viață noastră”.– Dan Pierșinaru, organizatorul târgului MATERIA.

 

A patra ediție MATERIA – târg de design în piele va fi despre un weekend all leather, plin de creativitate. O chemare la excelență și măiestrie. La provocare, experiențe noi și antreprenoriat. O invitație de a descoperi colecții în premieră, satisface curiozități, crea gusturi, tendințe și poate o chiar o dependență pentru designerii români.  

 

Pe 20 și 21 octombrie la Palatul Telefoanelor!

 

Leather says: You deserve it. It’s your moment!

 

 

Facebook event: https://www.facebook.com/events/276194812999721/

 

Parteneri media: Radio Guerilla

 

Program:

Sâmbătă, 20 octombrie: 11.00 – 20.00

Duminică, 21 octombrie : 11.00 – 20.00

Palatul Telefoanelor, Calea Victoriei, nr. 33, București