Calpe Gallery în parteneriat cu Galeria Mobius au plăcerea să prezinte prima expoziție personală a artistului Andrei Gamarț în Timișoara, curatoriată de Veronica Toma. Expoziția poate fi vizitată la sediul Calpe Gallery, în Bastion Theresia, începând cu 12 Octombrie, până pe 8 Noiembrie.

Vernisajul va avea loc vineri, 12 Octombrie, începând cu ora 19.

Când mă gândesc la asta, văd o călătorie plină de suișuri și coborâșuri. Până unde, rămâne de văzut. Am mare grijă în parcurgerea acestui proces; fiecare pas este analizat în detaliu. Observ fenomenele dintr-un punct marginal; luând în considerare obiectele, imaginile și cuvintele care pot părea banale, dar care pot declanșa atenția – cum ar fi lumina care cade pe o suprafață și cum apar primele flori în copaci doar ca apoi să rămână doar frunzele, apoi corpul fără viață.” (Andrei Gamarț, artist)

Andrei Gamarț (n. 1980, Republica Moldova) a absolvită în anul 2004 cu MA în Pictură de la Academia de Arte Plastice, Chișinău. Gamarț abordează tehnici precum pictura, desenul și gravura. În ultimii ani, și-a dedicat atenția asupra relației dintre materie, lumină și memorie. Lucrările lui Andrei Gamarț dezvăluie fracturi ale unei lumi care pare a ieși din timp și spațiu, trimițând un sentiment de familiaritate neobișnuită pe care privitorul nu o poate identifica și nici nu o poate defini.