Artistul Corneliu Drăgan Târgoviște expune peste 120 de acuarele la sediul Reprezentanței Băncii Mondiale în România. Lucrările pot fi grupate tematic: peisaj citadin, ipostaze urbane europene, natură statică, monumente emblematice din România și abstract.

 

Luni 8 octombrie la sediul The World Bank din București a avut loc vernisajul expoziției de acuarelă – „Feelings” semnată de artistul plastic Corneliu Drăgan-Tărgoviște. În cadrul expoziției ce se va desfășura pe parcursul a 3 luni (octobrie – decembrie), au fost prezentate un număr de 128 de lucrări, distribuite pe cele două etaje ale instituției.

Expoziția a fost prezentată de Luiza Barcan, reputat istoric și critic de artă, care a ținut să menționeze ca evenimentul de la The World Bank, are loc la puțin timp după ce Corneliu Drăgan-Târgoviște cel mai important pictor de acuarelă al prezentului, a fost recompensat cu Premiul de Excelență la Expoziția Internațională – Premiul Tlaloc – Muzeul de Acuarelă al Statului Mexic – Mexico City. Acelaș Premiu de Excelență va recompensa munca acuarelistului și în cadrul primei ediții a Expoziției Universale de Acuarelă ce se va desfașura în luna noiembrie la Xishi Grand Theatre, Zhuji, China.

Expoziție curatoriată de Răzvan Ionuț Cirica.

fotografii Lucian Muntean