Avem placerea sa anuntam deschiderea expozitiei “Realități declinate” la Fundația Culturală Ilfoveanu din Pitești, marți, 2 octombrie 2018, la ora 18:00.

Artiști: Mihail Coșulețu, Elena Bobi Dumitrescu, Giuliano Nardin, Ciprian Paleologu, Alexandru Rădvan, Botond Reszegh, Elena Scutaru, David Șandor, Bogdan Vlăduță, Mihai Zgondoiu

Curator: Simona Vilău

Expoziția “Realități declinate” prezintă zece discursuri artistice despre formă, conținut, context, relația artistului cu propriile ritmuri interioare și alterarea sensului inițial al unui concept prin declinări repetate.

Impulsul dat de către moștenirea modernității artiștilor contemporani creează nevoia de a chestiona adevărul și de a diseca orice înveliș frumos, conducând spre subminarea autorității și auctorialului cu noi sisteme, inventate sau împrumutate.

Subiectul clasic, întregul, este deconstruit, spart în zeci de cioburi-particule, iar scheletul narativ este inversat, anulat sau invadat de elemente noi, care îi declinează sensul și îl transformă. Acest procedeu este rezultatul unui amestec simplificat de post-structuralism, postmodernism și artă conceptuală. Iar arta contemporană este în sine un amestec de concepte și experiență imediată în realitate. În cazul artiștilor selectați în expoziție, punctul de pornire al fiecăruia este dinspre real, dinspre forma observată, cunoscută sau studiată pentru a fi cunoscută, înspre imaginar, conceptual, inventat. Realitatea este astfel declinată cu ajutorul unui filtru supraimpus.      

https://www.facebook.com/events/684181441981134/

Fundația Culturală Ilfoveanu

strada Armand Calinescu, nr. 2, Pitesti