***

Vernisajul expoziției va avea loc marți, 25 septembrie 2018, de la ora 18.00

***

“FACE to FACE” – expoziție semnată de Lucian Muntean și Aurel Tar la Galeria Luceafărul, Centrul Cultural “Mihai Eminescu”
Primăria Sector 2 și Centrul Cultural “Mihai Eminescu” au plăcerea să vă invite în cadrul Galeriei Luceafărul, pe tot parcursul lunii septembrie la expoziția “FACE to FACE” semnată de artiștii vizuali Lucian Muntean și Aurel Tar.

Expoziția poate fi vizionată în luna septembrie, de luni până joi, între orele 09:00 – 18:00, vineri și sâmbătă între orele 09:00 – 14:00.

Galeria de artă “Luceafărul” este situată în Parcul Național. Accesul la galeria se face din Bulevardul Basarabia, respectiv strada Maior Coravu.

Adresa: Str. Arhitect D. Hârjeu, nr. 61, Sector 2, București

Telefoane: 031.405.39.23 / 031.405.39.24

În zonă puteți ajunge cu metroul, Stația Piața Muncii, cu autobuzele 104, 311, 135, tramvaiele 1, 56, 40.

vezi harta (http://centruleminescu.ro/contact/)

Evenimentul este curatoriat de Răzvan Ionuț Cirică.

 

 

Lucian Muntean
fotojurnalist, artist vizual

Locul și anul nașterii: Sighișoara, 1974, www.lucianmuntean.ro

Poveștile zidurilor 

Zidurile Bucureștiului oferă trecătorilor o expoziție permanentă de colaje. În 2016, la celebrarea a 100 de ani de DADA, aceste colaje se încadrează perfect în spiritul curentului dadaist. Acestea trasmit mesaje cu totul neașteptate și prezintă asocieri inedite de imagini, create involuntar prin deteriorarea afișelor, care au fost lipite succesiv pe panouri sau pe ziduri. Acestea ajung să funcționeze ca o memorie recentă a evenimentelor culturale desfășurate în capitală și prezintă totodată diversitatea de genuri sau vedete preferate de public. Tema “Poveștile zidurilor” prezintă o serie de fotografii făcute fără nicio altă intervenție, a afișelor jupuite sau spălate de ploi. Acest demers artistic e o preocupare mai veche, care se concretizează în decursul ultimului an. Cu toate că de fapt sunt un exemplu de poluare urbană, aceste colaje au un farmec aparte.
O parte din aceste lucrări au fost expuse în anul 2016 la Bienala de Artă Contemporană Casablanca, Maroc, la expoziția “Collage 100” din Berlin, Germania și Galeria ArtXpert din București. A urmat apoi Salonul de Iarnă UAP, București 2017, Expoziția “GOLD” la Gallery București și Salonul de Pictură UAP București.
În martie 2018 au fost expuse la MUZEUL ȚĂRII OAȘULUI, Negrești-Oaș în cadrul expoziției anuale Art Bunavestire.

Detalii tehnice: fotografie digitală, print pe pânză, dimensiuni variabile.

*

Aurel Tar
artist vizual

Născut în 1973 la Sebeş, județul Alba, www.aureltar.eu

Brigada …
Numele seriilor Brigada provine de la o lucrare poliptic realizată la finalul anului 2014 intitulată “Brigada Presidencial”. Acest “eseu pictural identitar” avînd ca subiect portretele preşedinţilor României din 1965 şi pînă în prezent, a fost realizat pentru o expoziţie de grup organizată la Atelier 030202 cu ocazia aniversării a 25 de ani de la căderea regimului comunist din România. Mai pot fi amintite: Brigada Freedom, Brigada Black Friday şi cea mai vizibilă lucrare din această serie- Brigada Columna, expusă sub forma unei instalaţii artistice la galeria Galateca în vara anului 2016.

Pentru această expoziţie Aurel Tar prezintă: Brigada 866 RON, Brigada 188 USD şi Brigada Light Speed.

Detalii tehnice: polipticuri formate din pânze cu dimensiunea 30 x 20 cm, tehnica de lucru este pictură_acrilic.