Zilele Atelierelor Deschise de Arte Textile, Sept 2018, București

Modă, tapiserie și design textil în Spații de Creație Deschise și în Expoziție la TNB

Care este diferența dintre tapițerie și tapiserie? În ce fel pot contribui lucrările de arte textile pentru înfrumusețarea caselor noastre? și mai ales Ce însemnă să fi la modă și de ce moda este o artă? Cum se naște un creator de modă?

Ediția a II-a a Zilelor Atelierelor Deschise de Arte Textile, un eveniment organizat în cadrul Proiectului Cultural Contemporanii, oferă o nouă șansa publicului de a face cunoștință cu arta și artiști reprezentativi vizuali români, cu specializarea textile! Startul ediției va fi marcat de deschiderea expoziției Zilele Artelor Textile București la TNB, în timp ce, două weekenduri consecutive, vor fi deschise pentru vizitare spațiile de creație de tapiserie, imprimerie, broderie modă sau obiect textil!

Expoziția Zilele Artelor Textile București în Rotonda TNB

Marți, 11 septembrie 2018, orele 19:00, în Sala Rotonda a Teatrului Național București I. L. Caragiale va avea loc deschiderea expoziției Zilele Altelor Textile, București, ediția a II-a, 2018. Expoziția, ce va marca inclusiv deschiderii stagiunii TNB, va reuni lucrări semnate de 19 artiști și va putea fi vizitată în perioada 11 septembrie – 11 octombrie 2018,  în intervalul 14:00 – 19:00, cu excepția zilelor de luni. Accesul publicului în sală se face pe la intrarea la Sala Mică a TNB, dinspre Bd. Carol.

Ateliere de Arte Textile Deschise pentru public

Artiștii cu specializarea textile vă așteaptă la adresele atelierelor lor în weekendurile 15/16 și 22/23 septembrie 2018, în intervalul orar 12:00-20:00. O ocazie rară pentru a primi explicații și pentru a fi martor la tehnici de lucru specifice. Informații despre eveniment precum și adresele atelierelor artiștilor sunt disponibile pe site-ul www.ateliere.net sau în aplicația pentru Smartphone Ateliere ce poate fi descărcată de pe platformele App Store sau Google Play. Accesul publicului este gratuit.

Artiștii participanți în această ediție: Marijana Bițulescu, Sergiu Chihaia, Gabriela Cristu Sgrabură, Gabriela Drăghici,  Răzvan Dumitran, Constantina Dumitru, Daniela Frumușeanu,  George Gogescu, Irina Hasnaș Hubbard, May Oana Isar, Ruxandra Sibil Mermeze, Mihai Moldovanu, Ruxandra Ștefana Munteanu, Claudia Mușat, Cela Neamțu, Dan Roșeanu, Oana Roșca, Ileana Ștefănescu, Răzvan Vasilescu, Victoria Zidaru.

Zilele Atelierelor Deschise de Arte Textile 2018, Ediția a II-a, este un eveniment organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin CREART, în colaborare cu Uniunea Artiștilor Plastici din România și Universitatea Națională de Arte București, susținut de siropurile Naturale Laurul.