Rezidența de artă “În câmp electric” V

Fundația “Domeniul Otetelișanu”, în parteneriat cu DanaArtGallery și Artoteca anunță cea de-a cincea ediție a proiectului “În câmp electric”, program derulat în cadrul seriei de rezidențe dedicate mediului artistic și industriilor creative, inițiată și găzduită de Conacul Otetelișanu. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 5 – 11 august, la Conacul Otetelișanu din Benești, un sat aflat la 40 de kilometri de Craiova și se va finaliza cu o expoziție în București.

În casa Otetelișenilor de la Benești s-a născut Petrache Poenaru, membru titular al Academiei Române, fondatorul colegiilor naționale din București și Craiova. Probabil că cei mai mulți îl cunosc, însă, mai degrabă drept inventatorul tocului cu rezervor, brevetat la Paris și Viena în 1827. Păstrând tradiția boierilor Otetelișeni, vizionari, deschizători de drumuri și filantropi, Fundația “Domeniul Otetelișanu” a găzduit în ultimii ani zeci de rezidențe dedicate lumii creative, reunind unii dintre cei mai importanți artiști români și europeni.

Artiștii invitați anul acesta sunt: Cătălin Burtea, Cornelia Popa, Ionuț Zevideanu, Mihai Florea, Mircea Muntenescu și Loredana Bardaș

Curator : Daniela Zbarcea

Vernisaj: 12 septembrie, ora 19:00

Metropolis Center/ Metropolis Art Collection- Str. Grigore Alexandrescu nr.89-97, București

Cea de-a cincea ediție a acestui program este dedicată picturii, fotografiei și sculpturii. În câmp electric V își propune să fie o platformă de interacțiune între artiști vizuali, dar și între artiștii vizuali și alți artiști din domenii conexe ca muzică, teatru, dans sau film.

Expoziția va rămâne deschisă și va putea fi vizitată de luni până sâmbătă între orele 12:00 -20:00, în perioada 10 septembrie – 30 septembrie 2018.